XS
SM
MD
LG

Srbija spremna za Kostariku

Reprezentacija Srbije odradila je prvi i poslednji trening na Samara Areni pred sutrašnji premijerni duel na Prvenstvu sveta sa Kostarikom. Posle treninga pred brojnim predstavnicima medija iz Srbije, Kostarike, Brazila, Švajcarske... bili su selektor Mladen Krstajić i kapiten Aleksandar Kolarov.

-Došao je i ovaj dan, iza nas su tri nedelje rada, možemo da budemo zadovoljni. Nije bilo lako, igrači su izašli iz naporne sezone, ali mislim da smo napravili dobar uvod za ono što nas očekuje, odnosno sutrašnji meč sa Kostarikom – rekao je selektor Mladen Krstajić.

Kako je selektor spavao ovih dana i ima li neku dilemu oko tima...

-Spavao sam mirno, jer ekipa je zaista odradila odlične pripreme, atmosfera je bila odlična i momci su maksimalno skoncentrisani. A što se tiče sastava, možda znate bolje sastav nego ja, i bilo bi neozbiljno da sada govorim o tome.

Inostrani mediji su pitali srpskog selektora o miksu koji čini naš nacionalni tim, kao i raspoloženju Sergeja Milinkovića- Savića...

-Nismo se bavili time da li je tim mlađi ili ne, doveli smo najbolji tim.Možda je bilo još igrača koji su zaslužili da budu sa nama ali mogli smo da računamo samo na 23 igrača. A što se tiče Sergeja Milinkovića – Savića ne brinem, skoncentrisan je na reprezentaciju.

Za Mladena Krstajića ovo je praktično prvi takmičarski meč...

-Ja ne odvajam prijateljske i zvanične utakmice. Gledam prvu narednu, svaka utakmica je za mene važna. A da li sam iskusan ili neiskusan selektor nemam problem sa time, jer radim sa veoma ozbiljnim igračima, radimo tri nedelje zajedno i sve to me čini veoma srećnim. Ostalo mi je da spremim ekipu dobro bez obzira da li se radi o uslovno rečeno prijateljskoj ili takmičarskoj utakmici. Čast mi je što ću biti na klupi Srbije baš na Svetskom prvenstvu.

Kolarov o miksu u srpskoj reprezentaciji...

-Može, ali i ne mora da bude problem to što neki mlađi igrači imaju malo utakmica u najboljoj reprezentaciji, Svi igrači koji su ovde zaslužuju mesto na ovako jednom važnom takmičenju i siguran sam da će svaki od njih da bude na odgovarajućem nivou.

Krstajić o duelima u grupi...

-Sve tri utakmice su važne, fokus je na prvoj narednoj, ali spremni smo za turnirski tip takmičenja, imamo dobru atmosferu, sve respektujemo, ali verujemo u sebe i kvalitet koji posedujemo.

Kolarov o mečevima u grupi, ali i duelu sa Švajcarskom...

Bilo koji rezultat bude protiv Kostarike, sigurno da će ogroman značaj imati i ishod duela sa Kostarikom.

Krstajić o Ivanoviću...

-Suvišno je pričati o Ivanoviću, sutra će oboriti rekord, radujemo se tome. Igrao je u velikim klubovima, a želimo svi da mu sutra ulepšamo dan.

Kolarov o kapitenskoj traci i savetu mlađim igračima...

-Traka mi nije opterećeuje, reći ću mlađim igračima da mentalno budu rasterećeni i da uživaju u fudbalu. Dolaskom u Rusiju napravili smo veliki uspeh ali time se ne zadovoljavamo i želimo korak dalje...

Krstajić o dva vezana poraza Kostarike u pripremnim mečevima...

-Neće nas zavarati te utakmice, dobro smo upoznati sa kvalitetom Kostarike. Pratili smo ih minulih meseci i upoznati smo sa svim vrlinama i manama.

Kolarov o Kostariki...

-Dobro smo ih skenirali, imamo veliki respekt, bili su učesnici četvrtfinala na poslednjem šampionatu, ali isto tako uvereni smo u naš kvalitet. Ruiza poznajem dobro, njihov je najkvalitetniji igrač, nismo specijalno za njega ništa pravili ali znamo kako da se postavimo i odgovorimo na sve ono što nas očekuje.

Kolarov za kraj...

-Ako budemo pravi ljudi među nama, pošteni među sobom, kao što smo bili ove tri nedelje, onda možemo da napravimo nešto veliko i na terenu – rekao je kapiten  Srbije, Aleksandar Kolarov.

Izvor:fss

FOTO:fss.rs


Srbija 0 : 2 Brazil
Švajcarska 2 : 2 Kostarika
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Brazil 3 2 1 0 7
2 Švajcarska 3 1 2 0 5
3 Srbija 3 1 0 2 3
4 Kostarika 3 0 1 2 1