XS
SM
MD
LG

Bundesliga: Radonja šampion

Košarkaši Bajerna novi su prvaci Njemačke. Izabranici Dejana Radonjića savladali su Albu u petoj utakmici 106-85 i tako sa ukupnih 3-2 došli su do titule.

Bajern je sjajno otvorio susret. Od starta su nametnuli svoj ritam i igrali su perfektnu odbranu. U napadu su bili raspucani i imali su širinu. Postigli su 32 poena u prvom periodu i imali su 13 poena prednosti. Probavala je Alba da napravi nešto u drugom periodu ali nisu imali rešenja za igru Bajerna. Do poluvremena je vodstvo Bajerna samo raslo, pa su domaći na odmor otišli sa +19.

Alba dobro otvara drugo poluvrijeme. Serijom Spensera Baterfilda, Alba je napravila 10-2 i prišla je na +11. To je faktički bio i poslednji trzaj ekipe Aita Garsije. Od tog trenutka pa do kraja susreta, Bajern je doktirao tempo. Do kraja trećeg perioda ponovo su se odlijepili i imali su 25 poena prednosti. Poslednji period bio je formalnost i Bajern je na kraju došao do pobjede i titule.

Junak Bajerna je Dejan Radonjić. Ovaj fenomenalni stručnjak preporodio je Bajern svojim dolaskom. Od ekipe koja pod Đorđevićem nije znala dobiti bitan meč, Bajern je konačno počeo odlično da igra i najvažnije utakmice. Radonjić je Bavarcima usadio pobjednički mentalitet jer je bio šampion i osvajao trofeje, gdje god je kao trener radio. Da ne bude zabune, Đorđević je bolji igrač bio ali Radonjić je sigurno mnogo bolji trener. Zato je Bajern napravio pravi potez kada je doveo popularnog Radonju na svoju klupu. Na kraju ih je Radonjić odveo do titule prvaka i tako je Bajern došao do plasmana u Evroligu.

Inače, u ovom petom susretu, Bajern je do pobjede predvodio Đedović sa 19 poena, dok je Baterfild bio najbolji kod gostiju sa 29 poena.

Foto: Evroliga