XS
SM
MD
LG

PFS Istočno Sarajevo poražen od Zapadnog regiona Mađarske

Reprezentacija PFS Istočno Sarajevo doživjela je i drugi poraz na ovogodišnjem UEFA Kupu regija, na turniru koji se igra u Češkoj.

Ekipa Istočnog Sarajeva je poražena sa 3:2 od Zapadnog regiona Mađarske u meču gdje su ponovo bili ravnopravan protivnik, pa u nekim momentima i bolji, ali su ponovo doživjeli poraz.

U 17. minutu Norbert Fuleki je doveo Mađare u vodstvo. Prednost Mađarima duplirao je Mate Honjak u 33. minutu meča. Našeg predstavnika u život vraća Marko Blagojević golom u 56. minutu, ali samo šest minut kasnije Patrik Kis pogađa za 3:1.

Zapadni region u 69. minutu ostaje sa igračem manje nakon što je crveni karton dobio Virag, a to naša ekipa koristi u 81. minutu i preko Marka Blagojevića stiže do 3:2, no snage za potpuni povratak u meč nije imala.

Pred PFS Istočno Sarajevo je još jedan meč, za prestiž, protiv San Marina.

ZAPADNI REGION - PFS ISTOČNO SARAJEVO 3:2 (2:0)
Stadion u Trutnovu
Sudija: Fjodor Zamit (Malta)
Strijelci: 1:0 Fuleki 17, 2:0 Honjak 33, 2:1 Blagojević 56, 3:1 Kis 62, 3:2 Blagojević 81
Žuti kartoni: Lednecki, Honjak, Nađi, Rigo,  Šilinger (Zapadni region), Močević, Cerović (PFS IS)
Crveni kartoni: Virag (Zapadni region) 69

Zapadni region: Štajnbah, Lednecki, Horvat (od 50.Rigo), Kapa, Virag, Honjak, Fuleki, Csete, Vojnišek, Voroš Torma (od 59. Kis), Nađi (od 72. Šilinger)  Selektor: Deneš Horvat

PFS IS: Pajević, Spajić, Elez, Damjanović (od 82. Bunijevac), Blažić, Otović, Močević (od 63. M.Bjelica), Živković, Okuka, Cerović, Blagojević  Selektor: Aleksandar Simić