XS
SM
MD
LG

Meksikanci šokirali Nemačku (video)

Fudbaleri Meksika napravili su veliko čudo pobedom nad Nemačkom od 1:0 u prvom meču grupe F Svetskog prvenstva u Rusiji.

 

Svetski prvaci počinju put ka odbrani titule protiv Meksika na stadionu „Lužnjiki“ u Moskvi. Sudija Alireza Fagani iz Irana predvodiće ekipe na terenu, a selektori su se odlučili za ove sastave:

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer - Kimih, Boateng, Humels, Platenhart - Kedira, Kros - Miler, Ozil, Draklser - Verner.

MEKSIKO (4-2-3-1): Očoa - Salsedo, Ajala, Moreno, Galjardo - Erera, Gvardado - Lajun, Vela, Lozano - Ernandez.

Prvi su zapretili Meksikanci i imali su dve velike šanse na samom startu utakmice. Verner je imao kasnije priliku, a zatim su ponovo Meksikanci pretili. Moreno je imao sjajnu šansu nakon ubačaja u 15. minutu, ali Nojer je odbranio njegov udarac. Ponovo je Verner bio opasan, ali ni ovaj put nije pogodio, da bi par napada kasnije Kros uputio šut, no Očoa je odbranio. Puno kontranapada je imao Meksiko, ali nisu uspevali da završe akciju na pravi način.

GOOOOOOOOL!!!! Konačno su iskoristili kontru. Na dodavanja Ćićarita, Lozano je predriblao svog čuvara i doveo Meksiko u vođstvo. 

 

Već u sledećem napadu Kros je pogodio prečku iz slobodnog udarca.  Nemačka je nakon primljenog gola napadala sve više, ali je ipak prvo poluvremene završeno vođstvo Meksika od 1:0. 

Na startu drugog poluvremena nije bilo konkretnih prilika, a najbliži golu je bio Draksler. Pošto jeostajalo sve manje vremena Rojs je ušao umesto Kedire. Kimih je pokušao makazicama da savlada meksičkog golmana, ali je lopta otišla preko gola. Himenez je zamenio strelca gola gola Lozana, a ubrzo je Rojs imao odličnu priliku, ali lopta ide pored gola. U 74. minutu umesto Gvardada na teren je ušao Markez i tako zaigrao na svom petom Mundijalu. Kros je pokušao da izjednači, ali šut ide pored leve stative. Ubrzo je pokušao Miler, a onda je Lajun pretrčao celi teren, ali je bio neprecizan u završnici. Mario Gomez je zamenio Platenhardta i sada Nemci igraju totalnu ofanzivu.To su koristili Meksikanci za kontre i nije im uspevalo da povećaju prednost na 2:0. Gomez je posle ubačaja Kimiha imao dobru šansu, ali ostaje bez gola. Veliku šansu za Nemačku imali su Rojs, a zatim i Brandt. Na kraju je i Nojer otišao kod protivničkog gola, ali Nemci nisu mogli do gola i Meksiko je ostvario veliku pobedu.