XS
SM
MD
LG

Kolarov: Možemo daleko na Svjetskom prvenstvu!

 

FIFA

 

Aleksandar Kolarov je još jednom pokazao kakvu ljevicu ima i golom u 56. minutu je doveo Srbiju do pobjede protiv Kostarike.

Junak Srbije iz prvog kola vjeruje da reprezentacija Srbije sa ovakvim ponašanjem na terenu može daleko na Svjetskom prvenstvu.

- Sigurno najdraži gol koji sam dao u ovom dresu, i koji smo svi čekali. Treba držati emocije po strani, imamo još dvije utakmice i lijepe šanse da prođemo grupu, rekao je Kolarov, a onda dodao:

- Ja se nadam da smo pokazali dobar timski duh, da ne prosipam pamet sad, ali sa ovakvim ponašanjem mene kao kapitena i svih ostalih igrača Srbija može daleko. Nadam se da su naši navijači kući uživali uz nas.

Nemanja Matić je držao sredinu terena i bio je jedan od ponajboljih igrača u ovoj utakmici.

- Zadovoljan sam pobjedom i mnogo nam znači za početak Mundijala. Nismo mi tako slabi kao što neki misle. Nismo nasjeli na provokacije Kostarikanaca, jer smo znali šta nas čeka. Uzeli smo ono što nam je najbitinije iz Samare, a to su tri boda, dodao je fudbaler Manchester Uniteda.

Luka Milivojević je započeo ovaj susret, iako je pred SP Kostić bio taj koji je dobijao više prilike. 

- Znali smo da nam je ova utakmica najbitnija na turniru i drago mi je da smo dobro počeli. Prije meča sam rekao da će biti 1:0 i uspio sam da pogodim. Imali smo kontrolu tokom čitavog meča, ispipavali smo teren i shvatili gdje su slabi. Falila nam je završnica u nekim momentima, ali zadovoljan sam prije svega kako generalno izgleda naša igra, rekao je Milivojević.

Narednu utakmicu Srbija igra protiv Švajcarske, a onda slijedi meč sa Brazilom za kraj grupne faze.


Srbija 0 : 2 Brazil
Švajcarska 2 : 2 Kostarika
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Brazil 3 2 1 0 7
2 Švajcarska 3 1 2 0 5
3 Srbija 3 1 0 2 3
4 Kostarika 3 0 1 2 1