XS
SM
MD
LG

Saopštenje RSRS: Skupština u Doboju nelegalna!

Povodom izbora Marinka Umičevića za predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske na Skupštini u Doboju Rukometni savez Republike Srpske oglasio je saopštenjem za javnost u kojem piše:
“Obavještavmo Vas da je „Skupština RSRS“, održana u Doboju 16. juna 2018. godine, za UO RSRS nelegalana, vanstatutarna i sazvana mimo svih propisanih procedura predviđenih Statutom Rukometnog saveza Republike Srpske ( u daljem takstu; RSRS ), te je pravno neobavezujujća za sve članove RSRS.
Predsjednik Skupštine RSRS je, ponovo, samoinicijativno zabilazeći organe RSRS, podpredsjednika Skupštine RSRS i Upravni odbor RSRS, član 21. stav 2 kao i v.d. generalnog sekretara, član 31 alineja 4 grubo prekršio Statut RSRS.
Djelujući protivno Statutu RSRS, doveo je u zabludu sve članove Rukometnog saveza Republike Srpske, nepotrebno polarizujući rukometne radnike na ‘ove’ i ‘one’, što nije u interesu rukometa ali i sporta uopšte. RSRS ne ulazeći u to, čije želje i ambicije Predsjednik Skupštine RSRS pokušava na ovaj način da ispuni još jednom podsjećamo sportsku javnost da ćemo uvijek ‘stisnuti ruku’ legalno izabranim predstavnicima RSRS ali u fer i korektnoj borbi, borbi mišljenja u skladu sa normativnim aktima RSRS a ne ‘borbi’ pritisaka i mnogo čega još...
Napominjemo da je RSRS 14. juna 2018. godine zvanično upoznao, sa vanstatutarnim aktivnostima predsjednika Skupštine RSRS, Ministarstvo porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske kao i republičku upravu za inspekcijske poslove Republike Srpske te da očekujemo da isti zauzmu zvaničan stav po pitanju ‘Skupštine RSRS’ koja je ‘sazvana i održana’, u Doboju 16. juna 2018. godine, protivno noramtivnim aktima RSRS.
Želimo da upoznamo rukometnu i svu sportsku javnost da pojedini „reformatori i spasioci“ RSRS su još uvijek zvanično članovi UO RSRS i IO RS BiH.
Javno pitamo, zašto se proteklih godina ti isti ‘reformatori i spacioci’ RSRS nisu angažovali i radili u cilju unapređenja rukometa Republike Srpske već su svoje pozicije u RSRS i RS BiH koristili, isključivo, za ostvarivanje svojih ličnih ambivicija i ciljeva kao i ciljeva i ambicija svojih klubova. Kako su pojedini ‘reformatori i spasioci’ RSRS, rukovodili svojim klubovima, najbolje govore rezultati pojedinih klubova.
Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske na 27. Sjednici održanoj 12. juna 2018. godine zajedno sa Podpredsjednikom Skupštine RSRS a u skaldu sa Statutuom RSRS, zakazao je nastavak izborne Skupštine RSRS za 30. juna 2018. o čemu su obavješteni svi klubovi i udruženja RSRS u skladu sa Statutom RSRS i Poslovnikom o radu Skupštine RSRS, 15 dana ranije.”