XS
SM
MD
LG

Arhiva: Kad su Milutin i Igokea, za Diksona i Karšijaku imali lijeka

U sezoni 2013/14, Igokea je igrala Evrokup. Aleksandrovčani su te sezone imali tri pobjede i sedam poraza i eliinisani su u grupnoj fazi. Međutim, jednom pobjedom se itekako mogu dičiti.

Nakon što je klupu Igokee napustio Bajić, privremeno rešenje bio je Milutin Latičnić. Imao je dobrih rezultata u ABA ligi i seriju pobjeda uključujući i pobjedu nad ekipom Cedevite. Takođe, u Evrokupu su sa Latinčićem igrali jako dobro u jednoj teškoj grupi. Najveća pobjeda definitivno je bila protiv Karšijake.

Karšijaka je te sezone imala sjajnu ekipu. Dikson, Dibler, Esteban Batista a na klupi je bio Ufuk Sariča. Ta ekipa je samo godinu dana kasnije šokirala turske velikane. Prvo su u polufinalu izbacili Fener pa onda u finalu dobili i Efes i bili su prvaci 2015. godine. Faktički, okosnicu te šampionske ekipe je činila ekipa koja je igrala protiv Igokee.

Što se tiče utakmice Igokee i Karšijake, ona se odigrala u Laktašima u šestom kolu Evrokupa, u sezoni 13/14. Prvo poluvrijeme je bilo čvrsto i dosta izjednačeno a na odmor je Igokea otišla sa vodstvom 35-34. No, Igokea je pala u trećem periodu. Karšijaka je ispogađala sve i došli su do 11 poena prednosti, pred odlučujućih deset minuta. Ali Igokea se nije predavala. Fenomenalna poslednja dionica izabranika Milutina Latičnića, donijela je domaćoj ekipi produžetak.

No nije sve prošlo na samo jednom produžetku. Prvi produžetak završen je rezultatom 13-13 pa se morao igrati još jedan. Igokea je u tom drugom produžetku bila mnogo bolja i na kraju su slavili sa 110-98. Igokeu je tada do pobjede predvodio Branko Jorović sa 27 poena dok je Gipson dodao 25. Kod Karšijake najbolji je bio Esteban Batista sa 27 poena i 16 skokova.

Iako je Latinčić ostvario veliku pobjedu i generalno imao dobre rezultate, kasnije je Vlado Jovanović preuzeo prvi tim a od tada pa sve do kraja ove sezone Latinčić je bio pomoćnik u Igokei. Sada, po zadnjim informacijama, od sledeće sezone bi mogao voditi pionire Igokee. Ostaje žal što nije dobio povjerenje kluba i nije samostalno vodio prvi tim na duže staze jer je sjajan trener. No ko zna, možda u budućnosti dobra duša Igokee postane prvi trener kluba, što definitivno zaslužuje.

Foto: ABA liga


Zrinjski 78 : 75 Igokea
Spars 73 : 71 Široki
Kakanj 85 : 81 Bosna Royal
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Zrinjski 10 7 3 17
2 Igokea 10 7 3 17
3 Bosna Royal 10 5 5 15
4 Spars 10 4 6 14
5 Kakanj 10 4 6 14
6 Široki 10 3 7 13