XS
SM
MD
LG

Japanci stigli do velike pobede nad Kolumbijom (video)

Fudbaleri Japana ostvarili su veliku pobedu nad selekcijom Kolumbije, u Saransku, od 2:1 u 1. kolu grupe H, Svetskog prvenstva u Rusiji. 

 

Fudbaleri Kolumbije i Japana otvoriće u Saransku 1. kolo u grupi H. Sudija na ovom susretu biće Damir Skomina iz Slovenije, a selektori su odlučili da ovi igrači počnu utakmicu:

KOLUMBIJA (4-4-2): Ospina - Arijas, Muriljo, D. Sančez, Mohika - Lerma, K. Sančez, Kvadrado, Kintero - Izkjerdo, Falkao.

JAPAN (4-2-3-1): Kavašima - H. Sakai, Jošida, Šođi, Nagatomo - Hasebe, Šibasaki - Haraguči, Inuji, Kagava - Osako.

GOOOOOOOOL!!! Japanci su već na startu imali kontru, Ospina je odbrani prvi šut, a Sančez rukom drugi i dobio je direktan crveni karton, te je sviran penal za Japan. Precizan sa bele tačke je bio Kagava. 

 

Kolumbijci su odmah krenuli ofanzivno, a Japan je čekao kontre.  U 30.minutu Kolumbija je morala napraviti prvu zamenu i umesto Kvardada je ušao Barios. 

GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!! Lukavi Kvintero je šutirao slobodan udarac ispod živog zida i izjednačio na 1:1. 

 

Prvu ozbiljnu priliku u drugom poluvremeku imao je Osako, no Ospina sjajno brani.  Kolumbijski golman zatim je zaustavio i šut Inuia, a onda je u 58. minutu Hames Rodriges zamenio Kvintera. Prvu izmenu Japanci su uradili u 69. minutu kada je Kagavu zamenio Honda, a na drugoj strani Iskjredo je ustupio mesto Baki. Ubrzo je Sakai imao priliku, ali izborio je samo korner.

GOOOOOOOOOL!!!! Odmah zatim Osako je bio najviši u skoku i donio novo vođstvo Japanu. 

 

Ubrzo su zapretili Rodrigez i Baka, no nisu uspeli da donesu izjednačenje svojoj ekipi.  Jamaguči je ušao umesto Šibasakija, a pet minuta prije kraja izašao je i strelac drugog gola za Japana, Osako i ustupio je mesto Okazakiju. Pokušavali su Kolumbijci da dođu do izjednačenja, no tim iz Azije se uspešno branio i stigao do velike pobede.