XS
SM
MD
LG

U subotu vlasenički Turnir prijateljstva

U organizaciji veterana FK Vlasenica u subotu, 23.6.2018. godine, na Gradskom stadionu, biće održan četvrti Turnir prijateljstva - Vlasenica 2018.

Božidar Kurtuma, predsjednik vlaseničkih veterana, ističe da je za ljubitelje fudbala u Vlasenici ovo važan sportski događaj.

„S obzirom da učestvuju tri ekipe igraće se tzv. triagonal, odnosno biće odigrane tri utakmice, svaka po 35 minuta. Pripremljeni su pehari za svako od tri osvojena mjesta, kao i za najboljeg igrača. Pošto je ovo ozbiljan turnir, koji je već postao tradicionalan, i suđenje će biti na vrhunskom nivou, tako da će suditi licencirani arbitri. Ne sumnjam da će, kao i uvijek, sve proteći u savršenom redu. Moram istaći i podršku koju smo, u organizaciji, imali od načelnika Kraljevića i Opštine Vlasenica, koja je pokrovitelj ovog turnira, a zahvalni smo Jelen pivu i  BHROLL-u na  sponzorstvu“, kazao je Kurtuma.

Prvi  Turnir prijateljstva održan je 14. 9.2014. godine.

„Naše prijateljstvo sa beogradskim veteranima počelo je preko društvenih mreža i njihovim pozivom da učestvujemo na turniru u Rušnju, 2013. godine.  Za pruženo gostoprimstvo odužili smo se organizacijom turnira u Vlasenici, na kome su, pored nas i Beograđana, učestvovali i veterani banjalučkog Vrbasa. U oktobru 2015. godine, na drugom turniru, učestvovale su iste ekipe, a sticajem okolnosti 2016. godine turnir nije održan. Da ne bismo došli u situaciju da se ne mogu uskladiti termini i da turnir mora biti otkazan, prošle godine smo ovaj događaj organizovali početkom juna i na njemu je naše prijatelje iz Banje Luke, koji su bili na Kosovu, zamijenila ekipa Sloge iz lozničke Straže. Na predstojećem turniru, novi učesnik je zvornička Drina, dok su veterani iz Rušnja i Vlasenice standardni učesnici. Ne sumnjam da ćemo i ovog puta sklopiti nova prijateljstva, učvrstiti već postojeću saradnju, i nastaviti i u budućnosti druženje veteranskih ekipa najvažnije sporedne stvari na svijetu“, ističe predsjednik vlaseničkih veterana.

Zvanično otvaranje četvrtog Turnira prijateljstva  - Vlasenica 2018. predviđeno je za 13 časova, a raspored odigravanja utakmica biće poznat nakon žrijebanja.