XS
SM
MD
LG

Maroko i pored sjajne igre poražen od Portugalije (video)

Fudbalska reprezentacije Portugalije savladala je Maroko sa 1:0 u 2. kolu Svetskog prvenstva u Rusiji. 

Foto: fifa.com

 

Susretom između Portugalije i Maroka počinje drugo kolo u grupi B. Meč na stadionu „Lužnjiki“ u Moskvi sudiće Mark Gajger iz Sjedinjenih Američkih Država. U prvom meču Portugalci su remizirali 3:3 sa Španijom, a Marokanci su poraženi od Irana sa 1:0.

Portugalija (4-4-2): Rui Patrisio – Sedrik, Pepe, Fonte, Gereiro – Vilijam Karvaljo, Žoao Mario, Mutinjo, Bernardo Silva – Guedeš, Ronaldo;
Maroko (4-2-3-1): El Kađui - Dirar, Benatija, Da Košta, Hakimi - El Ahmadi, Busufa - Amrabat, Belanda, Zijeh – Butaib.

GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!! Ponovo Ronaldo. Portugalac nastavlja seriju golova i ovo mu je četvrti na šampionatu.

 

Već u sledećem napadu Ronaldo je ponovo imao priliku, ali lopta ide pored gola. Benati je imao prvu veliku šansu za Maroko, no odbranio je Patrisio. Povremeno su napadali Marokanci, no nisu uspeli dođi do izjednačenja. Guedeš je ima fenomenalno šansu, ali je bila još bolja odbrana Munira.Zadnju priliku u prvom poluvremenu imao je Maroko, no Benatia je zakasnio i lopta odlazi u gol aut.

Fonte je prvi imao priliku u drugom poluvremenu, a Belanda je naterao Patrisija na još jednu intervenciju. Samo minut kasnije isti igrači i isti završetak radnje, te korner za Maroko. Prvu izmenu prave Portugalci i to Martins umesto Silve. U 70. minutu obe ekipe su izvršile izmene, Fernandes je ušao umesto Žoao Maria, a Al Kabi umesto Butaiba. Malo je opao ritam igre, a u Maroku je Karsela zamenio Belandu. Ponovo je Benatia imao šansu, ali i dalje ostaje 1:0. Fadžr je ušao umesto El Ahmadija, a na kraju je Adrien Silva ušao umesto Žoao Mutinja. Ziješ je odlično prošao do peterca, ali njego šut odlazi u korner. U sudijskoj nadoknadi Benatia propušta još jednu priliku i Marokanci i pored fenomenalne igre ostaju bez bodova u prva dva kola.