XS
SM
MD
LG

Vojvodić prozvao Borac

Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Borac Darko Vojvodić obavio je danas prozivku igrača za narednu takmičarsku sezonu. Još uvijek je nejasno u kojem će takmičenju crveno-plavi nastupati u sezoni 2018-19, Premijer ligi BiH ili Prvoj ligi Republike Srpske zbog svih dešavanja o kojima je ranije bilo riječi, a konačan sud u narednim danima daće UEFA.

U slučaju da klub iz Platonove ulice dobije dozvolu za nastup u elitnom rangu bh. fudbala, naći će se u velikom problemu kada je u pitanju pripremni period jer svi klubovi sa kojima treba da se ukrste koplja već su desetak dana u trenažnom procesu s obzirom da takmičenje počinje 21. jula. Sa druge strane, ako se ipak bude igrala Prva liga Republike Srpske, za pripreme će biti dovoljno vremena jer prvoligaške lopte će se po prvi put zakotrljati prvog vikenda u avgustu.

– Danas smo se okupili, ali još uvijek ne znamo u kojem ćemo rangu nastupati. Volio bih da igramo u Premijer ligi BiH jer smo to pravo na terenu izborili i jer su igrači to zaslužili, ali ukoliko UEFA ne odluči tako, ne preostaje nam ništa drugo nego da se spremamo za Prvu ligu Republike Srpske i što je moguće prije izborimo povratak u elitu. Međutim, u kojem god rangu igrali, jasno je da su nam potrebna pojačanja jer je poznato da su nas određeni igrači već napustili a još odlazaka je u najavi – rekao je šef struke crveno-plavih Darko Vojvodić na današnjem obraćanju sedmoj sili.

Podsjetimo, Borčevu opremu već su razdužili Branko Ojdanić (OFK Titograd), Mladen Veselinović (Željezničar), Nemanja Janičić (Luftetari), sredinu mijenja i Predrag Zekanović (Zvijezda 09), a najnovije informacije govore da su na izlaznim vratima kluba Mahir Karić i Petar Kunić. Vladan Danilović je bliže odlasku nego ostanku, ispisnice su zatražili Neven Bunić, Dejan Glišić, Bojan Puzigaća…

– Žao mi je što su nas napustili pojedini igrači koji su nosioci igre, gdje prije svega mislim na Veselinovića i Janičića, a bilo bi mi žao da ostanemo i bez Kunića. Jasno je da su ti igrači osluškivali šta se dešava oko nastupa u Premijer ligi BiH i siguran sam da ne bi mijenjali sredinu da je od početka bilo jasno da ćemo nesmetano igrati u Premijer ligi. Sa druge strane, već postoje određeni kontakti oko dolazaka. Za sad je sigurno da će nas pojačati Demir Jakupović, koji je u protekloj sezoni bio najbolji strijelac Prve lige Republike Srpske.

Nešto više o novim licima rekao je i sportski direktor Marko Maksimović.

– Načelno je dogovorena saradnja sa štoperom Nikolom Mazićem, koji je u prošloj sezoni nosio dres Zvijezde 09. Trudićemo se da u svoje redove vratimo talentovanog Milana Šikanića, koji je 2000. godište i koji nosi dres mlađih selekcija Crvene zvezde. Timu će biti priključeni i juniori Nikola Turanjanin i Vladimir Arsić, a interesantnih i talentovanih igrača svakako ima i u generaciji 2002, na prozivci je iz te selekcije bio Marko Kujundžić i sigurno je da će neki od tih momaka, ukoliko Borac bude nastupao u Prvoj ligi Republike Srpske, dobiti šansu da se predstavi u seniorskom timu – rekao je Maksimović.

(borac-sport, foto: borac-sport)

Fudbaleri Borca Banjaluka

Darko Vojvodić


Vitez 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 1 : 1 Krupa
Sarajevo 0 : 0 Sloboda
Borac 1 : 1 Zrinjski
Željezničar 3 : 1 Čelik
Mladost 1 : 1 GOŠK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 22 16 2 4 50
2 Željezničar 22 16 2 4 50
3 Široki Brijeg 22 13 3 6 42
4 Sarajevo 22 12 4 6 40
5 Krupa 22 9 8 5 35
6 Radnik 22 9 5 8 32
7 Mladost 22 7 8 7 29
8 Borac 22 7 5 10 26
9 GOŠK 22 7 3 12 24
10 Sloboda 22 5 6 11 21
11 Čelik 22 4 1 17 13
12 Vitez 22 1 5 16 8