XS
SM
MD
LG

Ostati mirni na provokacije

Posle važne pobede u premijernom meču na Mundijalu protiv Kostarike, pred našom selekcijom nalazi se novi rival, reprezentacija Švajcarske. O tom meču, kao i mnogim drugm interesantnim stvarima vezanim za naše učešće na Svetskom kupu i predstojećem duelu u Kaljiningradu, danas su govorili Duško Tošić i Dušan Tadić...

O atmosferu u zemlji i dijaspori posle pobede nad Kostarikom…

-Čuo sam se sa Piksijem. Zvao je mene,Tadića i još nekoliko igrača. Od njega možemo mnogo toga da naučimo, isto tako i od Stankovića, Miloševića, Mihajlovića... Mnogih bivših igrača. Vidimo da je ceo narod uz nas. Gledao sam na Jutjubu snimke slavlja iz Beograda i Banjaluke. Kad ćemo ako ne sad da damo sve od sebe i pokušamo da napravimo iskorak. Sad je vreme. Moramo da uradimo sve da pobedimo. Ovo je šansa na koja se ne propušta. Nema euforije, možda smo uživali posle pobede, ali sistem takmičenja je takav da već dolazi nova utakmica - rekao je izSvetlogorska Duško Tošić.

O povredi ramena i duelima sa  Harisom Seferovićem i Džerdanom Šaćirijem…

-Imali smo analize, najviše pažnje trebalo bi obratiti na Zubera, Seferovića i Šaćirija. Godinama igraju zajedno. Moramo da odigramo kao prvi meč na Mundijalu, da svih jedanaest igrača igra odbranu. Imaju Švajcarci i mane i vrline, međutim, ne bih mnogo o njima. Isto tako oni neće o nama,jer čuvaju stvari za sebe.

Protiv Kostarike je bio mnogo puta u vazduhu…

-Možda će me sad prozovati Leteći Duško, a možda i leteća kobasica – našalio se Duško Tošić.

O stvarima koje nemaju veze sa fudbalom…

-Dosta se priča o nefudbalskim stvarima. Moramo da gledamo sebe. Neće nam se desiti utakmica iz Beograda kad smo ispali naivni – misli Tošić na meč sa Albanijom i prekid koji je usledio.

Odbrana je delovala sigurno protiv Kostarike…

-Najbolje za odbranu je da ne primiš gol. Mislim da smo se uigrali za ovih 15 dana. I dobro je sve izgledalo. Nije sporan talenat, ali bilo je mnogo discipline. Svi su igrali odbranu, počev od Mitrovića. I po tome se vidi da smo tim – rekao je Duško Tošić.

I Dušan Tadić je bio raspoložen za priču, a na pitanje postoji li favorit u ovom meču, pogotovo ako se zna da Švajcarci imaju dobar bilans u poslednjih 20-tak utakmica…

-Neka bude da su oni favorite – rekao je Dušan Tadić koji je odgovorio I da Švajcarci nemaju igrača kao što je Nemanja Matić.

Neko je upitao, zašto onda bojazan od njih…

-Ko kaže da se plašimo – bio je spreman Dušan Tadić.

Sajni napadač je odgovarao je direktno,čak i kada mu je spomenuta euforija koja vlada u Srbiji…

-Mi smo takav narod. Posle pobede volimo da veličamo, a kad izgubimo onda samo kritikujemo. Moramo da ostaneo mirni. Na dobrom smo putu, ali još ništa nismo uradili.

Na kraju o pripremi same utakmice…

-Mnogo je lakše pripremiti utakmice protiv evropskih selekcija. Nema nepoznanica. Radili smo analize, znamo sve o njima. Pripremićemo se na najbolji mogući način. Imaju oni sigurno i mane. Gledaćemo da ih iskoristimo – zaključio je Dušan Tadić.

Duško Tošić i Dušan Tadić/Foto:fss.rs


Srbija 0 : 2 Brazil
Švajcarska 2 : 2 Kostarika
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Brazil 3 2 1 0 7
2 Švajcarska 3 1 2 0 5
3 Srbija 3 1 0 2 3
4 Kostarika 3 0 1 2 1