XS
SM
MD
LG

Radnički protiv ekipe iz Andore ili sa Malte u Ligi Evrope
Žrebom u Nionu odlučeno je da niški Radnički u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igra protiv boljeg iz duela preliminarne faze San Žulija (Andora) - Gzira Junajted (Malta). U eventualnom drugom kolu niški tim bi mogao da se sastane sa pobednikom duela Ferencvaroš - Makabi.

Dobio lakog protivnika; foto: JV/Vanja Keser

Sreća je bila na strani Nišlija i dodelila mu ekipu koja mora da prođe preliminarnu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope. Da je "Real sa Nišave" dobro prošao na žrebu smatra i trener Nenad Lalatović koji je izvlačenje parova pratio u autobusu jer je ekipa krenula na pripreme u Sloveniju.

Treba biti oprezan jer mi nemamo pravo nikome da pretimo. Fudbal na Malti je u ekspanziji, dok je Santa Žulija bila treća u Andori i igrala finale Kupa. To je klub koji ima puno Španaca u svom sastavu i ekipa koja hoće da igra fudbal. Drago mi je što će se prva utakmica igrati na našem terenu i zaista očekujem da 12. jula u Nišu bude praznik fudbala i da budu pune tribine - kaže Lalatović za sajt kluba.

Radnički će, odlukom žreba, biti domaćin u prvom meču koji je na programu 12. jula, dok je revanš nedelju dana kasnije.

Radnički je veliki klub i mislim da zaslužuje da prođe ovo prvo kolo. Naravno, da bi ga prošli moraćemo žestoko da radimo u Sloveniji i spremni dočekamo te mečeve. U sezonu ulazimo sa novom ekipom, a pred nama je dovoljno vremena da se dobro uigramo i dočekamo prvi takmičarski meč u najboljem mogućem svetlu. Kompletirali smo defanzivnu liniju, ali još nemamo špica, a trebaju nam i vezni i krilni igrač i to moramo završiti do prve utakmice - rekao je Lalatović.

Ime protivnika biće poznato posle mečeva koji su na programu 28. juna i 5. jula.

Ako prođe prvu prepreku, niški tim će se sastati sa pobednikom duela Ferencvaroš - Makabi, odlučeno je žrebom. Revanš tog duela bi bio u Nišu.