XS
SM
MD
LG

Promjena trenera u Drini

Još jedna fudbalska sezone je potrošena uzalud u gradu na Drini. Zvornik grad koji je dao 11 reprezentativaca BiH i ove sezone nije bio ni blizu borbe za titulu prvaka i ulazak u najelitnije takmičenje BiH. Zapravo jeste bio je prvi dio sezone dok su Klub vodili Aco Kostić i Mirko Milošević. Tada je Drina  bila ravnopravan konkurent za viši rang, ali da bi se taj put ubrzao imenovana je nova Uprava, a radna grupa koja je do tada vodila Kluba pridodana novoj Upravi.

Na kraju sezone isti tim sa istim fudbalerima pod vodstvom istog trenera izgledao je očajno i bedno toliko da su svi jedva čekali završetak sezone. Neobjašnjivo je da isti fudbaleri sa istim trenerom odigraju jednu sezonu sa toliko oscilacija.

Održani su sastanci upravnih odbora, informacija za medije još uvijek nema. Nezvanično saznajemo da se traži povoljan novčani kredit kako bi se prvenstvo moglo igrati.

Nezvanično saznajemo i da je Aco Kostić uklonjen sa mjesta trenera kadeta, a da će uskoro brigu o mlađim selekcijama preuzeti iskusni trener iz Radničkog Karakaj, gospodin Nestorević.

Stručnjak poput Nestorevića odavno je trebao biti u redovima Drine, ali zasigurno bilo je prečih za oduzimanje u omladinskim selekcijama Drine od legende ovog kluba Ace Kostića. Uklanjanje Kostića iz kadetske selekcije obrazloženo je neposjedovanjem potrebnih trenerskih licenci za ovaj nivo takmičenja.

Puno toga se priča u gradu, ali još uvijek nema zvaničnih informacija. Zvanično su najbolja tri fudbalera protekle sezone već napustili Drinu.

Nikola Vasiljević je u Slobodi, Danijel Ćulum u Zvijezdi 09, a Ermin Musić u Slogi odnosno Tuzla City.

Kako stvari stoje biće ovo još jedno impotentno ljeto u redovima zvorničkog prvoligaša.

ZVORNIČKI.BA


Tekstilac Kort 1 : 5 Zvijezda 09
Drina 2 : 2 Slavija
Rudar Prijedor 3 : 0 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 32 25 6 1 81
2 Rudar Prijedor 32 21 8 3 71
3 Drina 32 11 13 8 46
4 Slavija 32 11 12 9 45
5 Tekstilac Kort 32 10 9 13 39
6 Podrinje 32 10 6 16 36