XS
SM
MD
LG

Brazilci golovima u sudijskoj nadoknadi savladali Kostariku (video)

Fudbaleri Brazila savladali su selekciju Kostarike sa 2:0 u 2. kolu grupe E Svetskog prvenstva u Rusiji. 

Foto: fifa.com

 

Nakon remija sa Švajcarskom, Brazil će protiv Kostarike tražiti prvu pobedu na ovom Svetskom prvenstvu. Meč u Sankt Peterburgu sudiće Bjorn Kujpers, a selektori su se odlučili za ove sastave:

 BRAZIL (4-2-3-1): Alison - Fagner, Tijago Silva, Miranda, Marselo - Kazemiro, Paulinjo - Vilijan, Kutinjo, Nejmar - Gabrijel Žesus.

KOSTARIKA (5-4-1): Navas – Gamboa, Akosta, Gonzales, Duarte, Ovijedo –  Venegas, Guzman, Borhes, Ruiz - Urenja.

Na startu utakmice Kutinjo na jednoj i Gamboa na drugoj strani su imali šanse, ali nisu bili precizni. Borhes je imao veliku šansu da dovede Kostariku u vođstvo, ali šalje loptu pored gola. Brazilci su preuzeli kontrolu na igrom, čak im je i poništen gol zbog ofsajda. Kasnije su pokušavali Kutinjo, Vilian, Marselo, ali Navasa nisu mogli savladati. 

Daglas Kosta je zamenio Viliana, a veliku priliku imali su Brazilci na startu drugog poluvremena, ali je ponovo Navas sjajno intervenisao. Žesus je pogodio prečku,a par sekundi kasnije Kutinjov udarac je blokiran. Bolanjos je zamenio Urenju, a ubrzo je Nejmar propustio novu šansu. Odmah zatim Navas brani šut Kutinju. U 68. minutu Firimino menja Paulinja. Novu priliku imao je Nejmar, no lopta odlazi preko gola. Kavlo je u tim Kostarike zamenio Gambou. Sudija je dosudio penal, ali nakon gledanja snimka video je da je Nejmar simulirao i poništio je odluku.  Teheda je ušao umesto Guzmana, 

GOOOOOOOOOOOOOOL!!!!! Kutinjo za vođstvo Brazila u sudijskoj nadoknadi.

 

Fernandinjo je na kraju zamenio Žesusa, a "selesao" je držao loptu do kraja meča.

GOOOOOOOOOOOOL!!!! U listu strelaca upisao se i Nejmar.