XS
SM
MD
LG

Meksikanci stigli i do drugog trijumfa u Rusiji (video)

Fudbalska reprezentacije Meksika savladala je selekciju Južne Koreje sa 2:1 u drugom kolu grupe F Svetskog prvenstva u Rusiji. 

Foto: fifa.com

 

Prvi duel koji će suditi Milorad Mažić igra se u Rostovu na Donu između Južne Koreje i Meksika. Meksikanci su iznenadili Njemačku, a Koreja je poražena od Švedske u 1. kolu.

JUŽNA KOREJA (4-4-2): Jo - Jon, Kim, Jongvon, Hjunsu - Jaesung, Seonmin, Ju Sejong, Sungjueng - Hvang, Son

MEKSIKO (4-3-3): Očoa - Salsedo, Alvarez, Moreno, Galjardo - Lajun, Erera, Gvardado - Vela, Ernandez, Lozano.

Meksikanci su kontrolisali igru, ali nisu imali ozbiljnijih šansi u prvih deset minuta. Nakon ubačaja Hvanga Jon je zakasnio na tu loptu i Meksiko se odbranio, a kasnije su blokirali dva šuta Sona.

GOOOOOOOOOOOOL!!!  Korejanac igrao rukom u svom šesnaestercu. Mažić je svirao penal, Vela je bio precizan.

Ubrzo je Lajun šutirao, no lopta odlazi preko gola. I nakon postignutog gola Meksiko je napadao, stvarao šanse, a najbliži golu bio je Lozano. Isti igrač je na početku drugog poluvremena imao dve prilike, ali je bio neprecizan, kao kasnije Son i Jeung. Čo je fenomenalnom paradom odbranio šut Gvardada.  U razmaku od minut Li na jednoj i Vela na drugoj strani su imali dobre šanse, ali nisu bili precizni. Prvu izmenu uradili su Korejanci i to  Li Sin Vu umesto Ču Se Vona.

GOOOOOOOOOOOL!!!!! Pedeseti gol Ćićarita u dresu Meksika, nakon sjajne kontre Lozana i dodavanja za strelca drugog gola za ovu selekciju danas. 

 

Chicharito goal vs South Korea from r/soccer

Odmah zatim je ušao u igru Rafael Markez umesto Gvardada. Kasnije je Korona zamenio Lozana, a Jeung je pokušao, no izblokiran je njegov šut. Obe ekipe su izvršile izmene i to Đovani dos Santos umesto Vele i Jung umesto Mina. Zadnja izmena u Južnoj Koreji je Čul umesto Vua.

GOOOOOOOOOOOOL!!! Koreja je postigla počasni gol i to maestralnim potezom Sona.