XS
SM
MD
LG

Ima Milan ponuda

Završena je još jedna sumorna i maratonska sezona u Prvoj ligi Republike Srpske, završetku su se pored publike, sportskih radnika u dobroj mjeri obradovali i mlađi igrači koji će glavom bez obzira bježati iz ove lige koja nema smisao i fudbalsku draž, a da ne pričamo o mogućnosti napredovanja što je svakom mladom fudbaleru potrebno.

Jedan od takvih je i Milan Krstić perspektivni igrač zvorničke Drine koji je rođen 1998 godine. Prve svoje korake je načinio u FK Loznica (Srbija), sa sedamnaest godina zapazili su ga skauti Radnika iz Bijeljine i odveli u redove ovog renomiranog premijerligaša gdje je trenirao sa prvim timom. Kada je došlo vrijeme seniorskog fudbala umjesto da sjedi na klupi i traži svoju šansu na „kašičicu“ (u to vrijeme velika konkurencija na poziciji zadnjeg veznog) Milan želi samo raditi ono što najviše voli igrati fudbal. Pošto je u to vrijeme imao nekoliko ponuđenih opcija on bira zvorničku Drinu smatrajući je svojim klubom.

U Drini iako ne dobija pravu šansu (dijelom i zbog povreda) svaki odigrani minut je iskoristio da pokaže svoj talenat i znanje. Često osporavan Milan je u završnici proteklog prvenstva pokazao da je pred njim svijetla igračka budućnost. Na osnovu igara koje je pružio već ima nekoliko ponuda iz klubova Premijer lige Bih, a takođe interesovanje je stiglo i iz Belgije i Švajcarske. Milan Krstić je često bio osporavan od kvazi stručnjaka iz našeg fudbala koji su i doveli fudbal Republike Srpske na najniže grane, što je najgore pojedini stručnjaci su i ovlašteni od saveza da selektiraju i pronalaze mlade talente.

Nažalost Milan će kao i mnogi mladi fudbaleri prije njega morati svoje znanje da dokazuju u tuđoj zemlji jer među svojima nisu dovoljno cijenjeni. Mi im samo možemo poželiti sreću i da pronose ime Republike Srpske na svakom koraku, a mi ćemo ukoliko želimo bolju fudbalsku budućnost morati nešto da preduzmemo.

Milan Krstić, bijeli dres