XS
SM
MD
LG

Završen još jedan propali futsal projekat FSRS: KMF Kotor Varoš zasluženi prvak Omladinske lige

KMF Kotor Varoš osvajač je još jedne Omladinske lige Republike Srpske u futsalu, ako se ovaj pokušaj takmičenja uopšte i može nazvati ligom.

Onako kako je protekao veći tok ovog zamišljenog poduhvata zasnovanog na prijetnjama i ucjenama prema klubovima, tako je i završen, odustajanjem.

Na završnici koju je organizovao KMF Beli Anđeo trebala su da nastupaju četiri kluba, međutim Jahorina je odustala, tako da su na kraju finale igrali KMF Kotor Varoš, KMF Čelinac i domaćin KMF Beli Anđeo.

KMF Kotor Varoš je u prvom kolu remizirao sa Belim Anđelom (6:6), zatim su razbili KMF Čelinac (7:2), a u posljednjem kolu Beli Anđeo je savladao KMF Čelinac (8:4), što je bilo dovoljno da Kotorvarošani zbog bolje gol razlike osvoje titulu. Mora se reći da je ekipa Vladana Đekanovića potpuno zasluženo stigla do trofeja budući da su jedina ekipa u čitavoj imaginarnoj ligi FSRS koja je odigrala jednu utakmicu.

KMF Kotor Varoš je odigrao dva meča s KMF Sokrates, dok su ostali svi bez borbe došli do finalnog turnira.

I šta sada? Eto, odigrano je još neko takmičenje, forme radi, a stvarni smisao ove lige koja bi trebala da promoviše futsal i mlade je potpuno izgubljen. Kako i ne bi bio kada je FSRS prijetio klubovima izbacivanjem i novčanim kaznama, a od njih dobijao odgovore da ih boli briga za to jer im je svakako preko glave FSRS i njihovog odnosa prema futsalu.

Napredak futsala je ostao još jedino u mislima onih koji razmišljaju iz udobnih fotelja, dok je stanje u realnosti potpuno drugo.


Leotar 3 : 4 Zrinjski
Beli anđeo 3 : 7 Brotnjo
Mostar SG Staklorad 8 : 5 Centar
Kaskada 4 : 4 Salines
Seljak 2 : 1 Tango
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Zrinjski 3 3 0 0 9
2 Salines 3 2 1 0 7
3 Kaskada 3 2 1 0 7
4 Mostar SG Staklorad 3 2 0 1 6
5 Brotnjo 3 2 0 1 6
6 Centar 3 2 0 1 6
7 Seljak 3 1 0 2 3
8 Leotar 3 0 0 3 0
9 Tango 3 0 0 3 0
10 Beli anđeo 3 0 0 3 0