XS
SM
MD
LG

Kolumbija prva u grupi, Japanci zbog manjeg broja kartona ispred Senegala (video)

Fudbaleri Poljske pobedili su Japan sa 1:0, a Kolumbija Senegal sa 1:0. Dalje ide Kolumbija sa šest bodova, te Japan zbog manjeg broja kartona u odnosu na Senegal jer imaju isti broj bodova i gol-razliku. 

Foto: twitter.com

 

Poljska jedina u ovoj grupi nema šanse za prolaz i protiv Japana pokušaće da popravi utisak, dok Senegal i Kolumbija u direktnoj borbi odlučuju ko ide dalje.

Srpski arbitar Milorad Mažić sudiće duel u Samari, a selektori su odlučili da ovi igrači počnu utakmicu:

SENEGAL (4-3-3): N'Diaje - Gasam, Sane, Kulibali, Sabali - Sar, Kujate, Gej - Mane, Keita, Nijang.

KOLUMBIJA (4-2-3-1): Ospina - Arijas, Sančez, Mina, Mohika - Uribe, Sančez - Kvadrado, Kvintero, Rodrigez - Falkao.

Prvu šansu imao je Kvintero iz slobodnog udarca,a li je N'Diaje to odbranio. Milorad Mažić je svirao penal nakon faul nad Maneom, ali je nakon gledanja snimka odlučio da penala nema. Senegalci su vše napadali u nastavku, ali bez konkretnijih prilika. Zbog povrede Hames Rodrigez je morao izaći iz igre u 30. minutu, a zamenio ga je Muriel. Na početku drugog poluvremena se većinom igralo na sredini terena. Muriel je imao sjajnu priliku, ali od svega Kolumbija je dobila samo korner. 

GOOOOOOOOOOL!!! Mina je bio najviši u skoku nakon kornera i savladao je protivničkog golmana za 1:0. 

 

Pokušavali su Senegalci da brzo izjednače, jer trenutno nisu na poziciji koja ih vodi dalje. Sabalija je zameni Vage, a Konate Baldea, dok je na drugoj strani Lerma ušao kao zamena za Uribea Pred kraj je Sako zamenio Nianga. Falkaa je zamenio Borha

JAPAN - POLJSKA

Meč u Volgogradu sudiće Dženi Sikazve iz Zambije i ovo su startne postave:

JAPAN (4-2-3-1): Kavašima - Sakai, Jošida, Makino, Nagatomo - Jamaguči, Šibasaki - Sakai, Okazaki, Usami - Muto.

POLJSKA (3-4-3): Fabijanski - Berešinski, Glik, Bednarek - Kurzava, Krihovjak, Goralski, Jedrežčuk - Zjelinski, Levandovski, Grosicki.

Japanci su imali dva šuta, jedan u okvir i jedan pored gola, ali i dalje je 0:0. Nastavio je Japan sa napadima i kontrolisao je utakmicu. Povremeno je i Poljska pokušavala da dođe u šansu, ali nisu ozbiljnije ugrozili protivnički gol. Japanci su završili poluvreme sa tri šuta u okvir gola, dok je Poljska imala samo jedan. Japanci su prvi izvršili izmenu Osako umesto Okazakija.

GOOOOOOOOOOOOL!!!! Poveli su Poljaci golom Bednareka. 

 

Odmah nakon primljenog gola Inui je ušao umesto Usamija.  Peško i Teodorčik su zamenili Kužavu i Žilinskog, a Hasebe je ušao umesto Muta. Iako Japanu trebaju bodovi zbog borbe za prolaz dalje, Poljska je ta koja više napada.