XS
SM
MD
LG

Vanja Marinković otvorio Kamp Partizana

Na sportskim terenima Olimpijskog centra “Jahorina”, svečano je otvoren 17. košarkaški kamp “Grawe Three Points”, koji već tradicionalno organizuje KK “Partizan TS” iz Banjaluke. “Kroz 4 ovogodišnje smjene, iz 14 gradova i 3 države, očekujemo preko 400 učesnika, čime će ukupan broj mladih košarkaša koji su prošli kroz ovaj kamp, premašiti zavidnu cifru od čak 10.000 . Sve to bilo bi veoma teško bez podrške našeg generalnog sponzora – “Grawe” a.d. Banjaluka, kao i grada Istočno Sarajevo,  opštine Pale, te Olimpijskog centra “Jahorina“ – istakao je, u ime organizatora kampa, Željko Krunić.

Jedan od ovogodišnjih promotera “Grawe Three Points-a” jeste i Vanja  Marinković, prvotimac beogradskog “Partizana”, koji je svojevremeno bio i učesnik ovog kampa.

“Veoma mi je drago da sam ovdje , imajući u vidu ko je sve prije mene bio u ovoj ulozi. Želim da znate da je ovaj kamp veoma važan za vas, jer smo  moji pojedini saigrači i ja, prošli upravo kroz njega i ,kao što znate, stigli veoma daleko” – poručio je Marinković, proglašavajući kamp i zvanično otvorenim.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da već godinama prati rad kampa, kroz koji su prošla brojna slavna košarkaška imena, poput Divca, Paspalja, Bodiroge,  i mnogih drugih koji su, kako je naglasio,  promovisali ne samo košarku, nego i Jahorinu i turizam ovog kraja. Sve to, istako je, bilo je poseban motiv da grad podrzi ovaj sportski dogadjaj, što će činiti i ubuduće. Značaj kampa prepoznaju i u opštini Pale.

“U ime domaćina, želimo da vam obezbijedimo dostojan i ugodan boravak na kampu,te poručimo koliko je važno učiti i napredovati” –kazao je mladim košarkašima načelnik opštine Boško Jugović.

Na važnost timskog rada ukazao je prvi čovjek OC “Jahorina”, Dejan Ljevnaić. “Draga djeco, trudite se da igrate timski, baš kao što to činimo gradonačelnik Vuković, načelnik Jugović i mi iz OC “Jahorina”, da bismo napravili što bolji rezultat i ovu planinu učinili što ljepšom i privlačnijom” – ukazao je Ljevnaić.

Ovom prilikom promovisana je i Olimpijada mladih u zimskim sportovima,u februaru 2019 godine,  čiji domaćini će biti Istočno Sarajevo i Sarajevo, što je ocijenjeno najznačajnijim sportskim dogadjajem u BiH, poslije Olimpijade 1984. godine.

Linkovi fotografija: