XS
SM
MD
LG

U Vlasenici održano Državno prvenstvo u brdskom biciklizmu

Vlasenica je danas bila stjecište biciklista iz cijele Bosne i Hercegovine. U organizaciji domaćeg BK „KPL“, a pod pokroviteljstvom Opštine, u ovom gradu je, drugu godinu zaredom, održano Državno prvenstvo u brdskom biciklizmu, u disciplini Eliminator X-CE.

Željko Lukić, predsjednik vlaseničkih biciklista, ističe da organizacija ovakvog takmičenja zahtijeva mnogo truda, ali da je, kao i uvijek, sve bilo na visokom nivou.

„Trka je vožena na, za bicikliste atraktivnoj, kružnoj stazi Lijepa ravan, dužine 1300 metara, koja je okružena borovom šumom, a ima sve potrebne uslove: livadu, makadam i kamenjar. S obzirom da se trka boduje za Premijer ligu BiH i Državno prvenstvo, u našem gradu su danas bili biciklisti iz petnaest bosanskohercegovačkih klubova, i, po njihovim reakcijama, siguran sam da smo još jednom opravdali epitet dobrog domaćina i obezbijedili vrhunske uslove za održavanje trke, koje nije uspjela pokvariti ni kiša koja je prethodnih dana padala. Trka je za licencirane takmičare vožena u šest kategorija, po sistemu eliminacionih krugova, a održane su i  Trka za veliku nagradu Vlasenice, u dvije hobi kategorije, kao i Trka za najmlađe  u dvije kategorije -  do 7 godina  i od 7 do  13 godina. Zahvalni smo svim sponzorima, a prije svega milićkoj Kompaniji „Boksit“ koja je obezbijedila vrijedne novčane i robne nagrade, kao i „Vitinki“ koja nas na svakoj trci podržava i snabdijeva vodom i osvježavajućim napicima“, kazao je Lukić.

 

Miroslav Kraljević, načelnik opštine, istakao je da ovaj sportski događaj ima veliki značaj za Vlasenicu.

„Naš grad je još jednom bio mjesto na kome su se okupili učesnici iz cijele Republike Srpske i Federacije BiH i siguran sam da svi odavde nose pozitivne utiske. Na našu radost i naši najmlađi sugrađani su imali priliku da učestvuju u trci i ovo će, sigurno, i kod njih, i kod onih koji su bili samo posmatrači, probuditi entuzijazam da se bave, ako ne biciklizmom, onda bilo kojim drugim sportom. Opština Vlasenica i ja kao načelnik ćemo uvijek podržati sve sportske aktivnosti koje doprinose razvoju pozitivnih vrijednosti“, izjavio je načelnik Kraljević.

 

Na današnjem Državnom prvenstvu u disciplini Eliminator X-CE, kao i na Trci za veliku nagradu Vlasenice i Trci za najmlađe, postignuti su sljedeći rezultati, po kategorijama:

Žene

  1. Amina Gogić (BK Kladanj, Kladanj)
  2. Jelena Vukosavljević (BK Summit, Banja Luka)

 

Mlađi kadeti

  1. Nikola Gradinac (BK KPL, Vlasenica)
  2. Eldar Resumović (BK Goražde, Goražde)
  3. Edhem Gogić (BK Kladanj, Kladanj)

 

Kadeti

  1. Siniša Lukić (BK Kozara, Prijedor)
  2. Dejan Gavrić (BK Kastel, Banja Luka)
  3. Adem Kolak (BK Kladanj, Kladanj)

 

Master A

  1. Darko Vasić (BK Summit, Banja Luka)
  2. Goran Erceg (BK Livno, Livno)

 

Juniori

  1. Ivan Deronja (BK Livno, Livno)
  2. David Maličević (BK Summit, Banja Luka)
  3. Amar Mašić (BBK Daj krug, Bihać)

 

Elit

  1. Ivan Širić (BK Mostar, Mostar)
  2. Vedad Karić (BK Jedinstvo, Tuzla)
  3. Ferhad Delanović (BBK Daj krug, Bihać)

 

Hobby 1

  1. Tarik Kalesić ( BK Extreme, Tuzla)
  2. Tarik Jahić (BK Extreme, Tuzla)
  3. Ahmed Buševac (BK Kladanj, Kladanj)

 

Hobby 2

  1. Edib Dedić (BK Extreme, Tuzla)
  2. Aleksandar Kovačević (BK KPL,  Vlasenica)

 

Djeca do 7 godina

  1. Andrija Gavrilović
  2. Marina Miljanić
  3. Nina Lelek

 

Djeca od 7 do 13  godina

  1. Rajko Pajić
  2. Nikolina Tešić
  3. Rastko Popović