XS
SM
MD
LG

Karate klub Slavija još jednom oduševio na velikoj sceni

Karate klub Slavija iz Istočnog Sarajeva još jednom je oduševio na velikoj karate sceni. Na jednoj od najvećih svjetskih pozornica, Svjetskoj Premijer ligi u Umagu, Karate klub Slavija je osvojio zlatnu medalju, a u Istočno Sarajevo je ponijela Marina Kurteš.

- Moramo biti zadovoljni učinkom u Umagu. Otišli smo sa četiri takmičara, i sva četiri su pokazala veliki kvalitet. Marina Kurteš je uspjela da prođe toliko prepreka i na kraju savlada Ukrajinku u finalu što je ogroman uspjeh. Ušli smo u dvoranu nekada ujutru oko 9 časova, a na veče u 21:15 smo radili finalnu borbu. Ogroman je to napor, treba to i fizički, a i psihički izdržati, a onda je uspjela da ostane budna i skoncentrisana i na kraju napravi veliki uspjeh, rekao je za naš portal Dejan Vukadin, a onda se osvrnuo na ostale takmičare.

- Zaista su dobro radili, a borbe koje su izgubili objektivno su radili protiv ozbiljnih boraca, nosilaca medalja, tako da moramo biti zadovoljni. Anđela Eraković je mogla više u katama. Napravila je jedan debalans u katama i na kraju je završila kao peta u svojoj grupi i minimalno joj je nedostajalo da prođu dalje, jer su prve četiri prolazile dalje. 

Karate klub Slavija je oduvijek stajao u vrhu karate mape Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, a sa posljednjim rezultatima pokazali su kakav kvalitet posjeduju.

- Ono što smo mi uradila za samo pola sezone ove godine mislim da može malo ko. Mi smo osvojili evropsku medalju, svjetsku medalju, balkansku medalju. Sve u samo pola sezone. To je zaista rezultat vrijedan pažnje i rezultat koji pokazuje da smo jedan od nosilaca karate sporta Republike Srpske i karate centar ovog regiona. Uz to, imali smo još odličnih nastupa, ali smo ostali bez medalje. Sve u svemu, moramo biti ponosni na sve urađeno.

Za karatiste Slavije sada slijedi zasluženi odmor. Ekipa neće trenirati do 1. avgusta, a onda se ponovo vraćaju na važniji dio sezone, kada slijedi državno prvenstvo i borba za ulazak u reprezentaciju BiH, ali i još dvije Premijer lige. Prvo, Meksiko, gdje će Slavija s obzirom na to koliko je finansija potrebno za to takmičenje, vjerovatno ostati bez predstavnika, i Venecija, gdje će Slavija najvjerovatnije imati svoje takmičare i tražiti još sjajnih rezultata.