XS
SM
MD
LG

Marinko Umićević upisan kao predsjednik RS RS

Osnovni sud u Banjaluci donio je rješenje kojim je Marinka Umičevića, imenovao kao ovlašteno lice za predstavljanje i zastupanje Rukometnog saveza Republike Srpske.

U obrazloženju ovog rješenja sudija Milenko Miletić navodi da je Skupština u Doboju održana prema važećem Statutu Rukometnog saveza Republike SRpske, jer ju je zakazao i vodio predsjednik ovog tijela i imala je 35 od 53 delegata čime su odluke donijete na ovom zasjedanju važeće.

Sud je primio još jedan zahtev za upis i promjene ovlaštenih lica, 4. jula. 2018. godine od strane Skupštine koja je održana u Banjaluci 30.juna i koja je za predsjednika izabrala Damira Ćopića. Međutim taj zahtjev je odbijen kao neosnovan jer prema Statutu Rukmoetnog saveza Republike SRpske  potpredsjednik Skupštine ne može da vodi zasjedanje pa samim tim ni odluke nisu pravno valjane.

U Rukometnom savezu Republike Srpske vodila se velika borba oko izbora novog rukovodstva. Podsjetimo u proteklom periodu održane su dve skupštine  na kojima su izabrana i dva rukovodstva koja su tvrdila da su legalna.

Na Skupštini u Doboju za predsjednika je izabran Marinko Umićević, a na Skupštini u Banjaluci Damir Ćopić.

Nezadovoljan strana ima pravo da uloži žalbu u roku od 15 dana.

Blic/ Srpskainfo