XS
SM
MD
LG

Belgijanci treći u Rusiji

Fudbaleri Belgije pobijedili su Englesku sa 2:0 u meču za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Duel poraženih polufinalista protekao je u apsolutnoj dominaciji "crvenih đavola" koji su se brže regenerisali nakon poraljza od Francuske, dok je Engleska ostala mislima negdje u produžecima protiv Hrvatske.

Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2018. (Foto: Sputnik / Vladimir Pesnya)

Interesantno jeste da je tako "gordi albion" ostao samo na jednoj medalji na Mundijalima, i to onoj sada već davne 1966. godine, kada su kod kuće osvojili zlato.

Belgijanci su bolje otvorili meč i već u četvrtom minutu stigli su do prednosti. Lukaku kroz sredinu šalje loptu na lijevi bok za Nasera Šadlija, ovaj pronalazi Menijea na petercu. Kasnio je da zatvori centaršut Tripije i Menije je to kaznio golom za 1:0.

Mogao je Kejn do svog sedmog pogotka na šampionatu u 24. minutu, ali njegov udarac sa vrha šesnaesterca odlazi pored gola. Isti igrač i u 55. minutu u dobroj je prilici, ali ovaj put kasni na loptu i prilika odlazi u nepovrat.  

Najbolju priliku Englezi za izjednačenje propuštaju u 70. minutu, kada se Dajer izvukao sam ispred kaznenog prostora, ušao unutra i prebacio loptu preko istrčalog Tiba Kurtoe i kada se činilo da je to 1:1, Aldervireld je doklizao i sa gol linije izbacio loptu.

I onda u 82. minutu Belgija dolazi do pogotka za konačan rezultat. De Brejne je još jednom vrhunski procijenio trenutak kada će uposliti Edena Azara, Azar je ostavio Džounsa na leđima i igrač Engleske nije mogao da uradi ništa protiv bržeg fudbalera. Azar je ušao u kazneni prostor i rutinski šutnuo po zemlji pored Pikforda za 2:0.

Do kraja Mundijala ostala je još jedna nepoznanica, ko će biti novi šampion. Francuzi po treći put u istoriji, ili Hrvati po prvi put. Ovaj duel na programu je u nedjelju od 17 časova u Moskvi, kada ćemo dobiti novog vladara planete. Francuska ili Hrvatska.

RTRS

Foto:fifa.com