XS
SM
MD
LG

Srđan Predragović tri godine u Gepingenu

Desno krilo rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Srđan Predragović vraća se u Njemačku

On je potpisao trogodišnji ugovor sa Goppingenom, za koji odnedavno nastupa i naš srednji bek Josip Perić. Ono što je bitno napomenuti, jeste da će Predragović narednu sezonu nastupati na posudbi u članu 2. Bundeslige ekipi Rajn Viking

Predragović je karijeru počeo u banjalučkom Borcu, odakle je 2012. godine otišao u njemački Gumersbah. Osim toga igrao je i za Esen, te TV 1893 Nojhausen, a prošle sezone nastupao je za Linc u austrijskoj ligi. U prethodnoj sezoni postigao je 267 golova u 26 meča, što je više od 10 pogodaka po meču, a bio je najbolji strijelac lige u Austriji.

Predragović je vrlo talentovan igrač i mnogo će nam značiti u budućnosti. Jako je bez i imao je odlične preporuke kada je dolazio ovdje. Njegove najbolje preporuke su golovi, prije svega. Vidimo u njemu odličan oslonac na desnoj strani u narednim godinama, kazao je sportski direktor Gepingena Kristian Šene.

- Prvo hvala Gepingenu što nam je izašao u susret. Srđan je fantastičan igrač i moćan igrač. Vjerujem da će biti pravo pojačanje i da će nam mnogo pomoći u narednoj sezoni, kazao je Ceven Klat, trener Vikinga.

Reprezentativac BiH bio je vrlo kratak u svojoj izjavi.

- Želim napraviti korak više u svom napredovanju, ali i u napretku kluba, s kojim želim ostvariti zacrtane ciljeve, poručio je Predragović.