XS
SM
MD
LG

Srbija ubjedljiva protiv Slovačke

Vaterpolisti Srbije ubjedljivo su savladali selekciju Slovačke sa 13:5 u 3. kolu grupe D na Evropskom prvenstvu u Barseloni i kao prvi idu direktno u četvrtfinale.

Foto: VSS

 

Poslije pobjeda nad Rumunijom i Rusijom, selekcija Srbije zatvara učešće u grupi protiv Slovačke. Tim Dejana Savića već je obezbijedio prvo mjesto i direktan plasman u četvrtfinale, gdje će vjerovatno igrati protiv Mađarske.

Meč je golom otvorio Nikola Jakšić, a odmah zatim je i Milan Aleksić pogodio za 2:0. Filip Filipović je zatresao mrežu za 3:0, dok se za 4:0 pobrinuo Sava Ranđelović. U strijelce se upisao i Dušan Mandić, a prvi gol za Slovački postiže Marek Tkač (5:1). Aleksić postiže svoj drugi gol na meču, a Uradnik za Slovačku. Filipović je bio precizan sa peterca, a Vico povećava na 8:2. Tkač je šutirao, lopta se od stative odbila u glavu Durika, a onda u gol za 8:3, dok je isti igrač smanjio 8:4.

Durik je ponovo bio precizan, a nakon više od deset minuta Srbija postiže gol i to Ranđelović za 9:5, da bi odmah zatim za 10:5 pogodio Ćuk.Jakšić, Ćuk i Mandić su postavili konačnih 13:5.