XS
SM
MD
LG

Vojvodić: Daleko smo od željenog Borca

Ekspedicija fudbalera Borca juče se, posle jutarnjeg treninga i doručka vratila kući u Banjaluku sa Tjentišta gde je trenirala u prethodnih osam dana. S radom će izabranici trenera Darka Vojvodića nastaviti kod kuće posle tri odigrane utakmice. Prvo su crveno-plavi savladali prvoligaša Republike Srpske Sutjesku iz Foče (2:1), potom su u Goraždu od istoimenog federalnog prvoligaša izgubili 1:3, da bi na kraju sa drugoligašom Srpske Leotarom iz Trebinja remizirali 2:2 golom u finišu susreta koji je postigao iskusni napadač Saša Kajkut. Pre njega strelac za izjednačenje na 1:1 bio je Đorđe Mazić.

Trener Vojvodić ističe da u ovim susretima rezultati i nisu baš toliko važni koliko da se naziru konture tima jer ima još mnogo posla da se odradi do početka prvenstva 11. avgusta u koje Borac ulazi gradskim derbijom na domaćem terenu protiv Željezničara s Predgrađa.

-Ne mogu da budem zadovoljan rezultatom protiv Leotara, ali iza nas su korisne pripreme u kojima smo, na Tjentištu, radili na zajedništvu i kolektivu. Sada nam preostaju završne stvari da radimo u Banjaluci, d apolako sklapamo startnu postavu koja će biti nosilac igara i rezultata u prvenstvu. Ovim putem želim da se zahvalim našim gostoljubivim domaćinima koji su u prethodnih osam dana bili na raspolaganju našojh ekspediciji i ulepšali nam boravak u naconalnom parku Tjentište.Zaista nismo pogrešili što smo došli ovde – istakao je šef stručnog štaba Borca Darko Vojvodić.

U duelu sa Hercegovcima, iako je promašio jedanaesterac, a na kraju golom sprečio poraz svog tima, Saša Kajkut je pokazao da će biti veliko pojačanje za svoj matični klub koji će nastojati da osvoji novu šampionsku titulu i izbori ekspresan povratak u premijerligaško društvo. Radi se o iskusnom golgeteru koji je pre dve sezone sa Zrinjskim iz Mostara bio šampion Premijer lige BiH, a prošlog maja se sa sarajevskim Željezničarom radovao peharu u Kupu BiH.

-Igrom protiv Leotara donekle možemo da budemo zadovoljni s obzirom da dva puta dnevno treniramo, ali nikako rezultatom, iako nam u ovom trenutku on nije prioritet. Dosta toga treba i da popravimo, ali imamo još vremena da to učinimo do početka prvenstva. Vremena je sasvim dovoljno da ispravimo uočene greške. Iza nas je lep period priprema i bio je ovo pun pogodak na Tjentištu, napunili smo akumulatore – rekao je Saša Kajkut.

Posle izvučenih takmičarskih brojeva za iduću sezonu prve lige Republike Srpske u Borcu su zadovoljni, startuju sa dva domaća susreta protiv Željezničara i Tekstilac Korta iz Dervente.

-Mislim da nam je žreb išao na ruku iako sa svim rivalima, pre podele lige na plej-of i plej-aut moramo da odigramo po dva puta, kući i u gostima. Bez obzira na raspored Borac mora da potvrdi ulogu favorita, ali isto tako lepo je ako u novu sezonu krenete sa dve pobede na domaćem terenu, automatski vam raste samopouzdanje – kaže Saša Kajkut.

Borac ima zakazanu proveru na turniru u Žeravici na početku sledećeg meseca protiv Kozare iz Gradiške što će da bude ujedno i generalna proba, a do tada pokušaće Banjalučani da odigraju još jednu kontrolnu utakmicu.

 

Sutjeska - Borac


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17