XS
SM
MD
LG

Budućnost na prekretnici: Oni bi da igraju fudbal, OFS Ugljevik ne dozvoljava

Budućnost i Strijelac bi da se takmiče, ali im je to onemogućeno

Semberski klubovi, koji se takmiče u nižim ligama odavno su prepušteni na milost ili nemilost svojih nadređenih Saveza, a najgora situacija je u OFS Ugljevik, ogranku FSRS u kojem bi, po mnogo čemu osnova, posla imali i istražni organi, a ostavke bi već odavno bile podnesene.

Pisali smo već o  radu ovog Saveza,kada smo razotkriili prevaru oko lažnog prijavljivanja dvije fiktivne ekipe u ligi,izmišljanju rezultata sa nepostojećim ekipama, o skandalu neviđenih razmjera. Uhvaćeni u laži, pobrisali su naknadno te nepostojeće timove,te je liga završena sa tri tima,koliko je i bilo.

Prvak Budućnost Ravno Polje je samim tim obezbjedila viši rang, no PFS Bijeljina nije uvažio ovu titulu zbog neregularnosti ,brojnih propusta i malog broja klubova učesnika lige OFS Ugljevik.Tako su nedavno morali odigrati baraž protiv Drine iz Amajlija, za popunu Sembersake lige u kome su u oba susreta poraženi. Klub se sada našao na prekretnici,jer svaki daljnji nastup u ligi OFS Ugljevik nema smisla, tri ili četiri tima, samo do šest utakmica u sezoni .I ne postoji garancija da se neće ponoviti prošlogodišnja sezona, tako da ni osvajanje lige ne znači ništa.

Kako smo saznali ponuđena je opcija priključivanju OFS Bijeljina, što u klubu objeručke prihvataju, no OFS Ugljevik nema razumjevanja i traži da svi moraju igrati u njihovoj ligi. Samim tim,u Ravnom Polju razmišljaju o gašenju kluba jer ne vide svrhu daljnjeg postojanja. I nije samo Ravno Polje, nego i u Tutnjevcu takođe žele napustiti Savez i preći u Brčko, saznaje naš portal.

Da ironija bude kompletna, iz Saveza su tražili da Budućnost plati sudije za utakmice protiv Glinja i Zabrđa,dva fiktivna tima koje nisu ni igrali.