XS
SM
MD
LG

Koljić doneo sigurnost

 

Pobeda (3:1) na prvenstvenoj premijeri protiv Čelika iz Zenice ima višestruki značaj za fudbalere i stručni štab, ali i upravu Krupe. Izabranici trenera Branislava Krunića, koji je debitovao na klupi kluba iz kanjona Vrbasa i premijerligaškoj sceni uspešno su otvorili treću sezonu u eliti BiH. Pobeda daje veliko samopouzdanje, osvojena tri boda su ostvarivanje zacrtanog plana, a osmesi sa lica nisu silazili u subotu predveče u Krupi na Vrbasu.

Čelik je opet bio stara mušterija Krupljanima, od pet premijerligaških duela Krupa je dobila četiri, pod dva kod kuće i u gostima, uz samo jedan remi i gol razliku 8:2. Iako izmenjen i podmlađen sastav Krupe, sa novim trenerom, uspeo je da već na otvaranju susreta povede 2:0 i to se kasnije ispostavilo kao nedostižno za Zeničane čiji je trener Adnan Ornek sedeo na tribinama zbog kazne FS BiH koji je zabranio Zeničanima registraciju stranaca zbog novčanog duga.

-Posle pobede protiv ekipe koja je za nas bila velika nepoznanica sam zadovoljan i srećan, osvojili smo tri startna boda koja nam mnogo znače, posebno na polju samopouzdanja. Bilo je i onih stvari s kojima i nisam baš zadovoljan, nastojaćemo da ih ispravimo, međutim ne bih sada o tome, želim da uživamo u uspehu koji smo postigli. Prva dva gola smo postigli posle prekida, treći nakon kontranapada, dok smo jedini gol primili zahvaljujući nepažnji i padu koncentracije u defanzivi, greški koju je protivnik iskoristio – istakao je šef stručnog štaba Krupe Branislav Krunić.

Povratnik iz poljskog Leha napadač Elvir Koljić već na startu nove sezone pokazao je da je izuzetno značajan za ovu ekipu Krupe koju kao novi kapiten predvodi Slobodan Milanović. Postigao je popularni Kolja dva pogotka, oba nogom i zaposeo čelnu poziciju liste strelaca u novoj sezoni Premijer lige BiH.

-Nema sumnje da Elvir Koljić mnogo znači za ovu našu ekipu, s njim u napadu imamo taj potrebni kvalitet, gol-igrača koji je još jednom pokazao svoj potencijal i kvalitet. Vidi se da je i sazreo, boravak u Poljskoj je na njega pozitivno uticao. U svoje, ali i ime svih saigrača želim mu uspešnu jesen i mnogo golova. Protiv Čelika je trijumfovao naš tim, kolektivni duh, a Koljić je samo udario pečat na to naše ekipno izdanje i zajedništvo – dodao je Branislav Krunić.

U narednom kolu Krupljani su ponovo domaćini, u goste im dolazi Široki Brijeg, ekipa koja je ovog leta nastupala i u kvalifikacijama za UEFA Evropsku ligu.

-Biće to mnogo zahtevnija utakmica za nas u odnosu na ovu protiv Zeničana. Imamo sedam dana da se kvalitetno spremimo za to iskušenje protiv ekipe koja je eliminisana iz Evrope i sigu rno je da će pokušati u domaćem prvenstvu to da nadoknadi i “ispegla”. Videćemo šta će da donese taj susret, a bilo bi lepo kada bi startovali sa dve domaće pobede u sezoni koja će doneti mnoga iskušenja – rekao je na kraju strateg Krupljana, nekadašnji reprezentativac BiH.

Posle svega kanjonom Vrbasa se razlegao pobednički urlik pun emocija…

Slavko Basara /Spotski žurnal

 

Branislav Krunić


Mladost 3 : 1 Krupa
Radnik 1 : 0 Sloboda
Čelik 1 : 1 Široki Brijeg
Tuzla Siti 0 : 3 Željezničar
Zvijezda 09 0 : 0 Zrinjski
GOŠK 0 : 2 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 33 21 7 5 70
2 Zrinjski 33 19 8 6 65
3 Široki Brijeg 33 13 15 5 54
4 Željezničar 33 14 8 11 50
5 Radnik 33 10 14 9 44
6 Mladost 33 12 7 14 43
7 Čelik 33 11 10 12 43
8 Sloboda 33 10 8 15 38
9 Zvijezda 09 33 9 11 13 38
10 Tuzla Siti 33 9 9 15 36
11 Krupa 33 8 9 16 33
12 GOŠK 33 5 8 20 23