XS
SM
MD
LG

Prijedoračni bez kvaliteta i iskustva

Po ko zna koji put Rudar Prijedor kreće sa “mrtve tačke”, igračima koje okuplja u vlastitom omladinskom pogonu, ali i regiji, okolnim mestima, tek željnim dokazivanja i afirmacije. Sama činjenica da je praksa u taboru “rudara” da se sve radi ne “minut do dvanaest” već u “dvanaest i pet” jasno govori da su mnogi vozovi promakli, a od potencijalnih šampionskih ambicija, koje su rasprešene u prošloj sezoni i odlaskom petnaest igrača ovog leta, po svemu sudeći nema ništa.

Možda je bolje reći da će u sezoni kada će se Prva liga Republike Srpske kratiti sa dvanaest na deset klubova Rudar Prijedor prolaziti kroz velika iskušenja i grčevito se boriti za plasman u Ligu za prvaka za koju, bar za sada, ne postoji nikakva garancija, ali ni takmičarski potencijal. Šef stručnog štaba Nedžad Žerić trenira sa nedovoljnim brojem igrača, pretežno mladim i čeka pojačanja koja bi mogla da donesu prevagu i dodatni kvalitet, iskustvo.

-Uglavnom radimo sa mladim i neafirmisanim fudbalerima koji bi mogli uz kvalitetan rad i zalagnje, upornost mogli da postanu budućnost i nosioci igre. Međutim, u ovom momentu su nam potrebni fudbaleri profila Demira Jakupovića, Ognjena Jaćimovića ili Aleksandra Vojinovića koji su nas napustili ovog leta. Dakle, nosioci igre, iskusni i izgrađeni igrači! Potrebni su nam kvalitet i iskustvo umesto mladih igrača punih elana čije vreme tek dolazi – istakao je Nedžad Žerić, trener prijedorskog prvoligaša.

Prvenstvo počinje 11. avgusta, na jesenjoj premijeri Prijedorčane odmah očekuje derbi susret na domaćem terenu protiv uvek jake i neugodne zvorničke Drine. Biće to duel nekadašnjih premijerligaša BiH.

-Još smo u stvaranju ekipe i igračkog kadra za nastupajuću sezonu i imamo dovoljno vremena da rešimo neke prioritetne stvari. U prvom redu su nam potrebni jedan ofanzivni vezista i klasični napadač, gol-igrač. Nadam se da ćemo da sklopimo sve kockice u mozaik – jasan je Nedžad Žerić.

Pred fudbalerima Rudar Prijedora su prijateljske utakmice u kojima će da traže takmičarsku formu za nastupajuće prvenstvo Republike Srpske. Tako će “rudari” u četvrtak, 26. jula nastupiti na turniru “Gradiška 2018” i igraće protiv domaćina Kozare, potom 1. avgusta sledi odmeravanje snaga sa regionalnim ligašem Borcem iz Kozarske Dubice, a tri dana kasnije i protiv prvoligaša banjalučkog Željezničara. Taj duel protiv izabranika Zorana Ćurguza ujedno biće i generalna proba za Zvorničane.

   Fudbaleri Rudar Prijedora su u subotu odigrali prvu kontrolnu utakmicu i poraženi su u Jajcu od Kraljeva iz Mrčaja, federalnog drugoligaša minimalnim rezultatom 0:1.

Trener Nedžad Žerić izveo je sledeći sastav: Hamzabegović, Davidović, Kukavica, Lajić, Pekija, Gavranović, Lezić, Crnomarković, Mrkić, Rokvić, Mršić. Od 60. minuta igrali su: Petrović, Milinković, Sajak, Polovina, Ramić, N. Marmat, Kovačević, D. Marmat, Živanić, Mikić.

 

Nerdžad Žerić


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17