XS
SM
MD
LG

2 : 3
1.set
25 : 23
2.set
17 : 25
3.set
25 : 21
4.set
22 : 25
5.set
13 : 15
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Studentkinje na popravnom

26.02.2018 Administrator DC

Studentski odbojkaški klub Mostar u 17. kolu Premijer lige poražen je u dvorani na Bijelom Brijegu od ekipe Modriče s 3:2 u setovima.

Uprkos porazu Studentice su zadržale izglede za ostanak u Premijer ligi, jer su im se poklopili ostali rezultati. Jahorina je s 3:0 pobijedila Slobodu, a Kula Gradačac s 3:2 ekipu Goražda.

U posljednje kolo SOK Mostar ulazi s 14 bodova, Goražde i Sloboda imaju po 16. No, ekipa iz Mostara ima nominalno najlakšeg protivnika, posljednjeplasiranu ekipu OK He na Drini. Sloboda gostuje kod trećeplasiranog Gacka koje sigurno neće dopustiti iznenađenje na svom terenu. Goražde također očekuje teško gostovanje kod petoplasirane Jahorine koja se nalazi u dobroj formi. 
 
Utakmica između SOK Mostar i ŽOK Modriča kasnila je čak 40 minuta, a razlog je bizaran pa i za bh. prilike. Naime, linijske sudije  delegirani za ovaj susret kasnili su na utakmicu u Mostaru, ali ne svojom greškom, nego 'odgovornih' ljudi u odbojkaškom savezu. Odbojkaški savez FBiH 'dodijelio' im je utakmicu Superlige u Širokom Brijegu u 17 sati, dok ih je državni savez delegirao za utakmicu Premijer lige u 19 sati.



Na otvaranju prvog seta domaće igračice imale su problema sa prijemom servisa, pa je Modriča ubrzo stekla prednost 16:9. Tamara Stojanović tada osvaja četiri poena na svoj servis i ulazi se u neizvjesnu završnicu prvog seta koji pripada SOK Mostar 25:23. 

Neizvjesnosti nije bilo u drugom setu, a Modriča ga je riješila u svoju korist s 25:17. 

U trećem setu Tamara Ćešić serijom poena na svoj servis donosi SOK Mostar vodstvo 8:1. No, tada slijedi pad u igri domaćeg sastava i Modriča uspijeva preokrenuti rezultat u svoju korist. Nakon tri uspješna servisa Tihane Vidović prednost se opet vraća na stranu Studentica. Treći set osvaja SOK Mostar 25:21.

Studentski odbojkaški klub Mostar je u četvrtom setu vodio 19:16, ali Modriča serijom 6:0 prelazi u vodstvo i osvaja set 25:22.

Velika borba vodila se i u petom setu koji je pripao Modriči 15:13.

Izvor:Pogled.ba 

SOK MOstar / FOTO:Fejsbuk

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Mostar Modriča
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača