XS
SM
MD
LG

2 : 2
Poluvreme
2 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Zekićev ples na Lukama

13.05.2018 Tekst i foto: Slobodan Dakić

MRKONJIĆ GRAD-Fudbaleri Slobode i Napredka iz Donjeg Å apka, u 5.kolu Lige za ostanak na ā€žLukamaā€œ su odigrali 2:2.Podjelom bodova ne mogu biti zadovoljni ni domaći, a pogotovo gostujući fudbaleri koji bi sa pobjedom bili bliže ostanku u ligi.

Međutim,kada se sve saber i oduzme podjela bodova je možda i najpravedniji ishod meča, u kojem su domaći fudbaleri dominirali ali su i iskazali veliku nefikasnost.Za domaće napdači gol je i dalje meiseona imenica.Da je malo precizniji mogao proslaviti centarfor UroÅ” Stamenković.

Domaći fudbaleri su napdali i stvarali prilike, a gosti iz brzih kontranapada ozbiljno ugrožavali gol Slobde preko raspoloženogVanje Zekića i Zorana Matića.

Ā Ā Ā  Poveli su gosti u 62 minutu golom Vanje Zekića.Mladi Ognjen Jekić poklonio je na ivici kaznenog prostora loptu brzonogom Zekiću koji je matirao Modića.Radost gostiju trajala je sedam minuta.Sloboda je doÅ”la do izjadnečenja golom MiloÅ”a Perovića.Mihajlo Savanović izevo je slobodan udarac, a u petercu gostiju najbolje se snaÅ”ao Perović i pogodio za 1:1.

U 73 minutu slavlje na ā€žLukamaā€œ Sloboda vodi 2:1, golom mladog Branka Pene.Perovićje ubacio loptu u peterac gostiju a Peno glavom svaladao Arnautovića.I kada su svi očekivali na stadionu joÅ” kojim pogodak u mreeži gostiju, Zekić je iskoristo smuÅ”enost domaće odbrane i savalado, po drugi put Modića za Ā 2:2.

Sloboda je mogla do vodstva već u drugom minutu.Mladi Anđeli idealo je uposlio Stamenkovića koji nije zahtatio dobru loptu, koja je potom doÅ”la do Perovia koji traljavo Å”utira.U 6Ā  minutu akcija Savanovića, ali od Stamenkovića brži je golman gostiju.Napadi Slobode se nastavljaju, a u 9 minutu idelano ubacivanje Perovića ali Malinovi galavom Å”alje loptu pored lijeve stative Arnautovića.

Ā U 13 i 14.minutu gosti su pokazali kako će igrati na ā€žLukamaā€œ.Brzom transformacijom i munjevitim kontranapa dima.Prvo je u prilici bio Matić, ali je Modić sjano odbarnjo njegov Å”ut.U sledećem napadu Mitrović Å”utirao tik iznad prečke gola Slobode.

Nakon dvije dobre prilike gostiju fudbaleri Slobode uzvratili su.U 16 miutu Anđelić u vatru Å”alje Savanovića koji je sam ispred Arnautovića, ali golman gostiju pokazuje svoje velike kvalitete.U 29 minutu glavom Å”utira Pena neprecizno.Sedam minuta kasnije Perović i pred kraj poluvremena Malinović.

Ā U drugom poluvremenu fudbaleri Slobode nastavaljaju sa inacijativom, a gosti iz brzih kontanapada pokuÅ”avaju da ugrože Modića.Dobru priliku u 50 minut ne koristi Stamenković, a u sledećem napadu Savanović.

U 54 minutu nakon jednog centarÅ”uta u petarac gostiju na lotu su krenuli golman Arnautović i Malinović.Ovaj poslednji je izvzukao deblji karaj i morao ja naspusti teren i da potraži pomoć ljekara u Domu zdravlja.Na sreću prvi nalazi su pokazali da se na radi o teÅ”koj povrdi, ali je sigurno da će pauzirati naredna nekolika meča.

Pitanje pobjednika u 85 minutu mogao je da rjeÅ”i SaÅ”a Stjepić.Lazendi je idealno centrirao, a centarfor Slobode sa pet metara prebacio gol Napredka.Tri minuta kasnije dobra akcija domaćih fudbalera, a slaba zvarÅ”nica Mihajla Savanovića.Ā  Pa su gosti u Å epak otputovali pjevajuć.

Å ef strčnog Å”taba Slobode Čedomir Ćulum, zadovoljan je igrom svojih izabranika u veem dijelu meča.

Ā -Ekipa Napredka se pokazala kao odličan tim.Oni su u proljećnom dijelu Å”ampionata osvojili 16 bodova.Mi smo u stavu imali sedam fudbaler do 21 godine.U suÅ”tini zadovoljan sam rezultatom, mada ostaje žal za pobjedom.Tokom cijelog meča imali smo incijativu.Stalno smo napadali, stvarali Å”anse i iz nekoliko izglednih prilika nismo postigli gol.A onda iz nekih inedividualnih greÅ”aka, svojstevnih maldim fudbalerima primlili dva jeftina gola.Sa osvojenim bodom smo jojÅ” bliže ostvarneju cilja opstanka u ligi- rekao je Ćulum.

Šef struke Napredka Dragan Alimpić zadovoljan je igrom i rezulatatom svoje ekipe.

Ā -U ovom meču iÅ”li smo da osvojimo bod.A mogli smo i do tri, a mogli smo da ne osvojimo ni jedan bod.To je tako u fudbalu.Želim da kažem da je utakmica bila prava prevenstvena.Fer i korektna, a sudije na visini zadatka.- rekao je Alimpić.

Ā Ā Ā  Riječ dvije o sudijama.Glavni sudija Luka Bilbija sa svojim pomoćnicima autorativno je vodio utakmicu.Posao su mu olakÅ”ali i fudbaleri fer i korektnom igrom, mada se meč bio od velike važnosti za domaći i gostujući sastav.

Ā Ā Ā  U narednom kolu Sloboda je domaćin dobojskoj Slogi, a Npredak gostuje u GradiÅ”ci Kozari.

Ā 

Ā 

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga Republike Srpske - Liga za opstanak Sloboda Napredak