XS
SM
MD
LG

2 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Podijela plijena u Mrkonjiću

23.05.2018 Tekst i foto: Slobodan Dakić

MRKONJIĆ GRAD-Fudbaleri Slobode i Želejzničara Sport Tima rezmirali su 2:2 u 7.kolu Lige za opstanak.Osvajanejm po boda obe ekipe su i teoretski obezbjedile ostanak u Prvoj ligi.

Za izgubljena dva boda treba da žele Mrkonjićani koji su u drugom polivremenu propustili pet, šest stopostotnik prilika za pogopdak.Istinii za volju gosti su u prvom poluvremenu vodili sa 2:0 i imali još jednu priliku.To je i bilo sve što se tiče šansi gostiju, koji su u pvom poluvremenu demonstrirali kako se brzim kontranapadima igra na klizavom terenu.

Poveli su gosti u deseto 10 minutu golom Igora Kuzmanovića.Njega je idealo proigrao Maraković, a on iskosa s destne strane preciznim udarcem svaladao Vladana Kovačevića, koji je loptu dotakao rukom ali je ona završila u  desnom uglu gola.Osokoljeni brzim i iznenandim v odsvom gosti u 37 minutu nakon brzog kontranapada dolaze do vodstva 2:0.Strijelac je Staša Baštić.On je sa nekih dvadesetak metara šutirao, a lopta je na putu zakačila jednog odbrambenog fudbalera Slobode i završila u mreži.

Domaći fudbaleri smanjili su u 49 minutu golom Mihajla Savanovića.Njega je dibinskom loptom maestralno uposlio Miloš Perović, a brznogi Savanović matirao iskusnog Avdukića.U 85 minutu slavlje na „Lukama“.Sloboda dolazi do izjadnečenja, a strijelac je najbolji pojedinac na meču Miloš Perović.Đukerić i Savanović vješto izveli slobodan udarac, a Perović glavaom poslao loptu u mrežu Želje.

Sloboda je zaprijetila u trećem minutu.Savanović je izveo korner ali Malinović za malo je bio neprecizan.Dava minuta kasnije kista sitauacija i isti akteri, a Srđan Malinović na pogađa okvri ogla.U 29 minutu sjana akcija Slobode, a Perović ne koristi grešu gostujuće odbrane.

U 35 minutu na sceni je Savanović.Idealno ubacuje loptu iz kornera, a Siniša Lazendić loše šutira glavom.Minut prije kraja poluvremena sjana prilika za Perovića, a loptu na gol linji zasutavlja Avdukić.

Fudbalri Slobode nastavljaju sa napadima i u drugom poluvremenu, ali sa mnlogo jednostvnijim i brzim akcijama.Sa svih strana sjevaju „varnice“ ispred Avdukića što je urodilo sa dva pogodka.Nakon prvog gola Savanovića u 49 minutu, domaći napdači su prokockali još dvije, tri izgledne prilike.U 55 minutu jedna lopta zastaje u vodi, Perović je brži od Avdukića i šalje loptu prema golu a sudija Žarić na izneneđenje svih na stadionu svira prekršaj.U 69 minutu doro ubacivanje sa krline pozcije u petarac gostiju, a Stamenković neprecizno šutira glavom.

 I u 70 minutu sporna situacija.Savanović je u „vatru“ ubacio Perovića koji se stušio u kazneni prostor gostiju.Neko od gostujućih fudbalare ga „uašao“ sa dvije noge u Perovića, ali za sudiju Žarića na opšte zaprepaštenje svih na stadionu nije bio penal.

Gosti su 80 minutu imali veliku priliku.Srđan Ružićić je ošto šutirao sa desetak metara, ali je Vladan Kovačević regovao

 Ipak, najveću priliku na utakmici imao je Miloš Perović u sudijskoj nadoknadi.Prevaraio je četiri, pet gostujućih fudbalara i s desne strane došao do gola Avdukića.Umjesto da odigra povratnu loptu za svoje slobode napadače, šutirao je iz mrtvog ugla u Avdukića.

Šef stručnog štaba Slobode Čedmir Ćulum, zadovoljan je igrom svoje ekipe u drugom poluvremenu i sovojenim bodm, mada ostaje žal za pobjedom.

-Čestitam svojim fudbalerima, stručnom štabu i uparavi kluba na ostvarenom cilju ostanku u ligi.Značajno je i to što smo ispunili i seknudarni cilj afirmaciju mladih igrača koji su u proljećenom dijelu šamiponat dobili priku da igraju.To su uglavnom fudbaleri iz Slobodine škole fudbala.U naredna tri kola priliku da budu starteri dobiće Vučković, Antić, Tešanović.Želimo da vidimo koliko i oni mogu u prvoligaškim utakmicama.Tako da sa ovim bodom i rezultatima koji su se poklopili mi smo ostvarili oba cilja u ovoj polusezoni ostanak u ligi i afirmaciju mladih igrača- rekao je Ćulum.

 Osvojenim bodom i igrom svoje ekipe zadovoljan je i Željin strateg Branislav Krunić.

-Vidjelim smo jednu dobru utakmicu sa mnogo prilika za pogodak, dinamičnih i lijepih akcija.Vodili smo 2:0, a na karaju završili 2:2.PO prilikama i šansma mislim da je realaaz rezultat:moja mlada ekipa po rezultatu 2:0 nije uspijela da mirno privede meč karaju.Naprvili smo neke početničke greške što je ekpa Slobode iskoristila i uspijela dase varati u utakmicu.Sa ovim bodom mislimd a smo i mi i Sloboda obezbjedili ostanak u Prvoj ligi- rekao je Krunić.

SUĐENJE-Šta reći o suđenju.Možada ništa, jer sve to više postaje trigokomično i prazna priča u eter.Sudija Žarić iz Kotor Varoša prvo poluvrijeme je dobro vodio.U drugom, da li zbog neiskustva ili ko zna čega, pogubio je konce i nije se najbolje snašao u svim spornim situacija.Zahvaljujući samo fudbalerima obe ekipe meč nije otišao u drugom smjeru.

NEVRIJEME-Meč u Mrkonjić Gradu je odigran veoma teškim vremenskim uslovima.Dav sata prije i za vrijeme početka meća bio je prolom oblaka sa gradom, a kiša je padla i tokom cijele utakmice.Samo zahvaljujući dobroj zelenoj podlozi na stadionu „Luke“ uslovi za igru su blili podnošljivi.Mada su monogi očekivali da se utakmica odloži.

 

Sloboda - Željezničar Sport tim

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga Republike Srpske - Liga za opstanak Sloboda Željezničar Sport Team
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača