XS
SM
MD
LG

2 : 0
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Radnik pao u Tuzli

25.08.2018 sport1.ba

Fudbaleri Slobode slavili su svoju treću ovosezonsku premijerligaÅ”ku pobjedu. Na TuÅ”nju je u okviru sedmog kola Premijer lige BiH savladan Radnik rezultatom 2:0.

Vjerovatno ni najveći optimisti među navijačima Slobode nisu mogli ni sanjati da će Zlatan Nalić sjajno posložiti svoj tim i da će nakon samo pet kola potpuno transformisati Slobodu i dovesti je u gornji dio premijerligaÅ”ke tabele.

Tuzlanski tim je večeras ugostio dosad neporaženi Radnik i već u drugoj minuti je pokazao kakve su mu večeras namjere, kada je Ivetić u kaznenom prostoru pronaÅ”ao Edisa Smajića, a Mladen Lučić mu odbranio zicer.

Radnik se svjesno ili nesvjesno povukao i prijetio je iz kontranapada na večeraÅ”njoj utakmici, a u 10. minuti je Ognjen Đelmić imao sjajnu priliku, ali nije pogodio. Sloboda je i nakon ovoga kontrolisala utakmicu, a u 19. minuti je vrhunsku Å”ansu imao Said Husejinović, koji je promaÅ”io iz situacije 1 na 1 sa golmanom gostiju Lučićem.

Do kraja prvog dijela, Radnik je ponovo zaprijetio iz kontre, a Đelmić joÅ” jednom nije pogodio mrežu. S druge strane, Vidović je Å”utirao malo pored gola Lučića. Slobodin pritisak iz rane faze drugog dijela isplatio se u 63. minuti, kada sjajni Ivan Baraban trese mrežu Radnika za veliku radost domaće publike.

Već u narednom napadu, stativu pogađa Seid Zukić, a Radnik je u tom periodu utakmice bio doslovno na konopcima. Možda je doza nervoze postojala kod Slobode sve do 80. minute, kada pitanje pobjednika u potpunosti rjeÅ”ava danas odlični Seid Zukić, kojem je to bio prvi pogodak u dresu Slobode. Do kraja meča, Sloboda je stvorila joÅ” nekoliko Å”ansi.

Nije pogodila, ali je Zlatan Nalić održao obećanje dato navijačima da će ekipa ponovo aplauzima biti ispraćena sa stadiona. Tuzlanski tim sada ima 11 bodova i vjerovatno će sedmo kolo okončati na četvrtom mjestu na tabeli. S druge strane, Radnik ima deset bodova.

Ā 

Sloboda - Radnik / Foto:tuzlalive

Premijer liga BiH Premijer liga BiH BH Telecom Premijer liga Sloboda Radnik
Dzens je ocenio igrača
Dzens je ocenio igrača
Dzens je ocenio igrača
EdinKurpejovic je ocenio igrača
EdinKurpejovic je ocenio igrača
bajobajic je ocenio igrača