XS
SM
MD
LG

2 : 1
Poluvreme
0 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Utakmica zavrŔena
Ekipa Borca je uspijela stići do pobjede. Gubili su sa 0:1,ali su bili uporni i agreisvni i na kraju okrenuli na 2:1. Ovo je njihov drugi trijumf u novom Å”ampionatu Republike Srpske.
90'
Gol
Banjaluka. FiniÅ” susreta u Banjaluci. Borac i dalje pokuÅ”ava zatresti mrežu Plsinića,a Tekstilac zatvara sve puteve ka njegovoj mreći. I dalje je 1:1. Ipak uspijevaju u 85. minuti stići do gola domaći. Isplatila se upornost
85'
U Banjaluci je i dalje 1:1. Domać ipokuÅ”avaju stići do gola, tako i do vođstva,ali se gosti grčevito brane. Igra se 72. minut meča.
72'
Na Gradskom stadionu u Banjaluci rezultat je trenutno 1:1. Gosti poveli ,a domaćin poravnao.
60'
Gol
Fudbaleri Borca su stigli do poravnanja. Mrežu Plisnića je zatresao Žeravica.
49'
Nastavljena utakmica u Banjaluci. Nema promijene rezultata i dalje gosti vode sa 0:1.
48'
Gol
Glom Perića gosti poveli sa 0:1.
35'
Nema golova u Banjaluci.
20'
Banjaluka. Gradsko stadion. Gledalaca: Sudija: Draćen Marić (Bijeljina). BORAC: Trkulja, Bajić, Jakupović, Kajkut, Radulović, Čosić, Žeravica, Danilović, Burazor, Mazić, Aničić. Na klupi: Savatović, Šikanjić, Mojović, Dujaković, Batar, Čudić, Relji. Trener: Darko Vojvodić.
1'
Tekstilac: Plisnić, Marić, Jolović, Kovač, Đuričić, Maksimović, Duspara, Perić, Čorić, Komlenović, Kukić. Na klupi: Pećić, Vukdinović, Brković, Đekić, Simić, Vugdalić, Čorić. Trener: Marko Stojić.
1'
Poluvrijeme u Banjaluci. Tekstilac vodi sa 0:1. Strelac Perić.
IzveŔtaj utakmice

Danilović Borčev spasilac

19.08.2018 Administrator DC

Nakon prvog poluvremena utakmice drugog kola Prve lige Republike Srpske fudbaleri Borca su bili u rezultatskom zaostatku za Tekstilcem iz Dervente, 5 minuta prije kraja timovi su bili izjednačeni, međutim uspjeli su crveno-plavi u finiÅ”u da postignu drugi pogodak i nakon mnogo muke stignu do druge prvoligaÅ”ke ā€œtrojkeā€.

Iz izuzetno nezanimljivog prvog poluvremena vrijedne spomena su samo dvije situacije. Već u 10. minutu Å”ef stručnog Å”taba Borca Darko Vojvodić morao je da izvrÅ”i prvu izmjenu; naime, zbog povrede teren je morao da napusti kapiten SaÅ”a Kajkut, a u igru je uÅ”ao Nikola Mojović. Malobrojna publika na Gradskom stadionu gledala je fudbalsku uspavanku sve do 35. minuta, kada je ekipa Tekstilca stekla rezultatsku prednost: slobodan udarac sa lijeve strane izveo je nekadaÅ”nji napadač Borca Ozren Perić, Å”utirao po zemlji, prevario živi zid i golmana naÅ”eg tima Nemanju Trkulju, te je lopta odsjela u mreži.

U pauzi između dva poluvremena trener naÅ”eg tima je ā€œpotroÅ”ioā€ i drugo pravo na izmjenu: izveo je iz igre Å”topera Delimira Bajića, a na teren poslao mladog 18-godiÅ”njeg napadača Milana Å ikanjića. 49. minut donio je izjednačenje: na malom prostoru su kombinovali Igor Aničić i MiloÅ” Žeravica, koji je odlično Å”utirao sa ivice Å”esnaesterca i poslao loptu u gornji lijevi ugao Plisnićevog gola.

Sve do 85. minuta brojke na semaforu se nisu mijenjale, a onda je ā€œpoentiraoā€ Vladan Danilović. Korner je sa desne strane izveo Aleksandar Radulović, uposlivÅ”i kratkim pasom MiloÅ”a Žeravicu koji centrira, a na pravom mjestu se naÅ”ao Danilović, koji udarcem glavom matira nemoćnog Plisnića.

Nakon dvije odigrane utakmice, na vrhu tabele su se, uz isto toliko pobjeda, izdvojile ekipe Sloge iz Gornjeg Crnjelova, Kozare i Drine. U narednoj rundi Borčevi fudbaleri će prvi put gostovati, a odrediÅ”te će im biti Janja, gdje će ukrstiti koplja sa ekipom Podrinja.

BORAC ā€“ TEKSTILAC 2:1 (0:1)

strijelci: 0:1 Perić (35.), 1:1 Žeravica (49.), 2:1 Danilović (85.), stadion: Gradski, gledalaca: 400, sudija: Dražen Marić (Bijeljina), žuti kartoni: Mojović (Borac), Komlenović, Maksimović, Kukić (Tekstilac).

BORAC: Trkulja, Bajić (od 46. minuta Šikanjić), Jakupović (od 73. minuta Čudić), Kajkut (od 10. minuta Mojović), Radulović, Ćosić, Žeravica, Danilović, Burazor, Mazić, Aničić. Trener: Darko Vojvodić.

TEKSTILAC: Plisnić, Marić, Jolović, Kovač, Đuričić (od 89. minuta Vukadinović), Maksimović (od 83. minuta Đekić), Duspara, Perić, De. Ćorić, Komlenović, Kukić. Trener: Marko Stojić.

(borac-sport, foto: borac-sport)

Borac Banjaluka/Foto Borac Sport

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga Republike Srpske Borac Tekstilac