XS
SM
MD
LG

4 : 0
Poluvreme
3 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Gol
Novi pogodak Branka Rosića.
45.minut'
Gol
Branko Rosić je povećao prednost Omarske.
17.minut '
Gol
Krecelj je bio precizan, pa Omarska vodi.
Gol
Branko Rosić postiže četvrti gol za Omarsku,a svoj treći.
Utakmica završena
Izveštaj utakmice

Četvorka Vranjaku

03.06.2019 Administrator DC

Omarska - Vranjak

U utakmici sezone, Omarska je ubjedljivo sa 4:0 savladala goste iz Vranjka i obezbijedila opstanak. Istina, ukoliko Žeravica odustane od plsmana u Prvu ligu, te ukoliko Drina savlada Tekstilac u Derventi iz naše lige će ispasti četiri ekipe, te nam je u tom slučaju potreban bod u poslednjem kolu protiv Ozrena. No, rasplet Prve lige će se desiti već u subotu, pa ćemo i prije gostovanja u Petrovu znati treba li nam taj bod ili ne. U svakom slučaju, veliki, ogroman korak prema opstanku je učinjen.

Obje ekipe su u utakmicu ušle disciplinovano i oprezno, jer je im je trebala pobjeda i time su  obezbjeđivali opstanak. Ipak, Omarska je bila mnogo opasnija. U petnaestom minutu zaspao je jedan igrač odbrane gostiju, Darko Romanić  upošljava Krecelja, koji je izbjegao ofsajd zamku, topovski šutirao i savladao golmana Stjepanovića, koji danas nije imao svoj dan. To se najbolje vidjelo samo dva minuta kasnije kada je Rosić umakao odbrani gostiju, šutirao ne baš snažno sa šesnaest metara, ali je golman Stjepanović katastrofalno intervenisao, lopta mu je prošla ispod noge i Omarska je uduplala vođstvo. Nedugo potom zamijenio ga je na golu mlađani prezimenjak, Stjepanović Zoran, koji je tek napunio 16 godina.

Nakon deficita od dva gola, Vranjak je zaigrao mnogo ofanzivnije. U 32. minutu  Spasojević je bio sam pred golmanom Jokićem, ali je Jokić bio uspješniji, kao i u još dvije opasne situacije. U dva navrata su gosti tražili igranje rukom, jednom u šesnaestercu, jednom van, ali je sudija Erak smatrao da se radilo o napucanoj lopti. U 45. minutu Rosić je još jednom umakao sporoj odbrani Vranjaka, izašao sam pred golmana Stjepanovića i rutinski ga savladao za 3:0, te može se reći i odlučio utakmicu.

U drugom poluvremenu viđeno je mnogo manje uzbuđenja. Omarska je rutinski čuvala rezultat, a gosti nisu imali snage da ozbiljnije ugroze gol domaćina. Pokušavao je uglavnom sam Demonjić, ali nije uspio postići bar počasni pogodak. U 57. minutu Rosić je sjajno prošao po lijevoj strani, uposlio Krecelja, ali je Krecelj sa pet metara promašio prazan gol i propustio priliku da definitivno slomi otpor gostiju. Ipak, to je u 85. minutu učinio Rosić Branko, koji je pretrčao beka gostiju, izašao sam pred golmana i svladao ga rezantnim udarcem. Na taj način Rosić je kompletirao het trik, te postigao 22 gol ove sezone.

U poslednjem kolu Omarska gostuje u Petrovu, a Vranjak dočekuje Slogu iz Doboja. Vranjaku je potreba pobjeda u poslednjem kolu da obezbjedi opstanak. Treba još istaći da je utakmica odigrana u dobrim uslovima i pred dvije stotine gledalaca.

Omarska – Vranjak 4-0

Krecelj ‘15, Rosić 17’, ‘45, ‘85

Sudija: Erak Marko (Krupa) Gledalaca: 200.

Žuti kartoni: Nišević (Omarska), Spasojević, Sarkić (Vranjak)

Omarska: Jokić, Lajić, Zdjelar (Jokić Ma), Romanić B, Nišević, Rosić, Romanić, Krecelj, Grahovac, Anđić, Višić (Stojnić). Trener: Vuleta Milenko.

Vranjak: Stjepanović M (Stjepanović Z), Đurić, Ristić, Demonjić, Spasojević, Gajić, Sarkić S (Savkić), Stojanović, Pejić, Mikelini (Rakić), Sarkić LJ. Trener: Savić Dejan.

Druge lige Druge lige Druga liga RS – Zapad Omarska Vranjak