XS
SM
MD
LG

33 : 38
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Čelik bolji od Kaknja

21.10.2018 E.Škulj/KakanjLive

Rukometaši zeničkog Čelika su u kakanjskoj sportskoj dvorani savladali Kakanj u okviru petog kola Prve rukometne lige Federacije – grupa Sjever rezultatom 38:33.

Kakanjci su u ovom susretu bili lišeni usluga golmana Lilića, kao i Bečaka i najboljeg igrača ove sezone Amara Amitovića koji je odsutan zbog reprezenativnih obaveza u SAD-u.

Domaći tim bio je ravnopravan protivnik Zeničanima samo u uvodnih sedam minuta susreta, da bi Čelik već nakon 10 minuta susreta imao prednost od tri gola (4:7). Polovinom prvog dijela susreta prednost je bila i pet golova (7:12), da bi na odmor izabranici Seidina Rizvanovića otišli sa četiri gola  viška(13:17).

Kakanjce su u prvom dijelu susreta u ”rezultatskom” priključku držali sjajno raspoloženi Bračković koji je postigao sedam golova u prvih 30 minuta susreta, kao i Tarik Balta koji je dodao četiri gola. Preostala dva gola postigli su Spahić i Demir.

U drugom dijelu susreta Zeničani su održavali stečenu prednost i na kraju više nego zasluženo slavili sa pet golova razlike. Najzaslužniji za tri boda Zeničana je golman Riad Polić koji je susret okončao sa 23 uspješne odbrane, dok je na drugoj strani Mevludin Čehajić upisao tek devet odbrana u ovom susretu.

Gostujući tim je do pobjede vodio Aldin Begagić sa 10 postignutih golova, dok su po šest dodali bivši igrač Kaknja Admir Bjelopoljak i Kenan Muslić. U ekipi Kaknja najefikasniji su bili Haris Bračković i Tarik Balta sa po devet golova, a Salih Delić je dodao četiri gola. Svoje prve seniorske golove u ekipi Kaknja na oduševljenje domaće publike postigli su mladi Rijad Zaimović i Mehmed Đokić, dok je u posljednjih nekoliko minuta na golu Kaknja priliku dobio i mladi Ertan Ramić.

-Dostojan otpor naših rukometaša. Oslabljeni smo bili neigranjem Lilića, Bečaka i Amitovića koji su itekako bitni za našu igru. Uvjeren sam da bi bili ravnopravan protivnik sa ovim momcima na terenu. Nekada vam i sreća okrene leđa. Mojim momcima nemam šta zamjeriti. Ponosam sam na igru posebno mladih momaka koji su budućnost kakanjskog rukometa. Oni će samo napredovati iz kola u kolo kako sezona bude odmicala. Već sada se okrećemo našem narednom protivniku. Vjerujem da će do polaska u Tešanj tim biti kompletan i idemo po pobjedu, rekao je trener ekipe Kaknja Nedžad Zaimović nakon susreta.

Nakon pet kola Kakanjci su na omjeru od tri pobjede i dva poraza, a u narednom kolu gostuju Bosni u Tešnju.

RK KAKANJ – RK ČELIK 33:38 (13:17)

Sportska dvorana Kakanj. Gledalaca: 80

Sudijski par: Nedim Lipa – Adnan Muhtarević. Delegat susreta: Emir Konjičanin

Sedmerci: Kakanj (3/4), Čelik (4/4). Isključenja: Kakanj (8 minuta), Čelik (8 minuta).

RK KAKANJ: Čehajić 1, Hadrović, Čobo, Đokić 1, Mehić, Demir 3, Kubat 2, Brkić, Delić 4, Balta 9, Bračković 9, Zaimović 1, Plasto, Ramić, Spahić 3. Trener Nedžad Zaimović.

RK ČELIK: Mrako, Mehić 4, Muslić 6, Kahrić, Begagić Ad. 2, Sumbuljević, Čović, Omerović 1, Jurić 1, Polić, Bjelopoljak 6, Muhić, Begagić Al 10, Ajanović 5, Pašalić 2. Trener Seidin Rizvanović.

 

Ostalo Ostalo Prva liga FBiH - Sjever Kakanj Čelik