XS
SM
MD
LG

28 : 24
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Pobjeda domaćina u Brčkom!

05.05.2019 Administrator DC

Bodovi domaćinu; RK Jedinstvo 2015

U XVIII kolu Prve lige RS u rukometu domaća ekipa Jedinstvo 2015 dočekala je u dvorani Ekonomske škole favorizovani tim RK Hercegovine iz Nevesinja.

 

Ova utakmica je domaćoj ekipi predstavljala jednu od poslednjih meč lopti za opstanak u društvu najboljih, dok su gosti došli da pobijede kako bi nastavili neizvjesnu trku za ulazak u Premijer ligu BiH.

Utakmica je opravdala očekivanja i prisutni gledaoci su mogli da uživaju u svemu onome što rukomet čini možda i najljepšim sportom sa loptom.

Gostujući rukometaši su do 35. minuta držali utakmicu pod kontrolom sa prednošÄ‡u od 2 do 4 gola, dok je domaća ekipa predvođena sa klupe trenerom Tojagićem činila sve da ostane u utakmici i pokuša da napravi veliko iznenađenje.

Jedinstvo 2015 - Hercegovina

Početkom drugog poluvremena nakon nekoliko vezanih odbrana Uglješe Glamočića i par tehničkih grešaka gostiju, domaća ekipa pravi seriju od 6 – 0 i uz sigurnu igru u napadu dolazi do velike i veoma značajne pobjede protiv daleko iskusnije i fizički dominantnije ekipe iz Nevesinja.

Utakmicu života odigrao je srednji bek domaćina Bogdan Peštić koji je iz 15 šuteva postigao 15 golova i čitav meč davao fantastičan ritam svojoj ekipi I vukao je do pobjede.

Veliku ulogu u veoma važnoj pobjedi za domaćina odigrali su i Mešanović, Glamočić, Kadić, Nemanja Peštić, Lukić i Petričević. Ovom pobjedom domaća ekipa je na korak od obezbjeđenja ostanka u društvu najboljih i uz nešto lakši raspored u naredna četiri kola mnogo je bliže ostvarenju tog cilja.

RK Jedinstvo 2015 – RK Hercegovina Nevesinje 28 – 24

Dvorana Ekonomske škole. Gledalaca 100. Sudije: Oručević/Gračanin. Delegat: Popović

RK Jedinstvo 2015 Brčko: Čajtinović, Glamočić, Lukić Njegoš, Milanković, Mujčinović, Nemanja Peštić (2), Leto, Kaurin, Bogdan Peštić (15), Mešanović (3), Kadić (4), Novak, Pudić, Marko Lukić (3), Petričević (1), Tučić, trener Đuro Tojagić

RK Hercegovina Nevesinje:Višnjevac, Samardžić, Kovačević (7), Pantić, Knežević, Šipovac, Manigoda (2), Buha (1), Ivanović (2), Čabrilo (7), Babić, Šarenac (1), Dragović (4), Vujadinović, Laketa, trener Ljubo Kokotović.

 

Važan trijumf Jedinstva 2015

 

Prva Liga RS Prva Liga RS Prva liga RS Jedinstvo 2015 Hercegovina