XS
SM
MD
LG

76 : 81
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Nova pobjeda Mladosti

29.12.2018 Tekst i foto: Slobodan Dakić

 

 

MRKONJIĆ GRAD-Košarkaši Mladosti u jedanestom kolu Košarkaške ige BiH u Mrkonjić Gradu pobjedili su ekipu Gradine iz Srebrenika 87:69.Mrkonjićani imaju skor sedam pobjeda i tri poraza, a gosti dvije pobjede i osam poraza.

Pobjeda košarkaša Mladosti je zaslužena, mada su do pobjede ostvarili teže nego što su očekivali.Gosti su sjano otvorili meč i prvu četvrninu dobili 27:18.U jednom trenutku imali su prednost  od 16 poena.U drugoj četvtnini domaći košarkaši vraćaju se u meč i taj period igre rješili su u svoju korist 23:17.Ipak, gosti su na odmor otišli rezultatom 44:41.

 U trećoj četvtnini domaći košarakaši u 27 minutu prvi put prelaze u vodstvo(53:51).U posldnjih deset minuta sjajna igra domaćih košarkaša .Agres ivnom igrom i dominiacijom pod košaom lome otpor gostiju i u 38 minutu stižu do prednosti od  20 poena(85:65).

 Zanimljivo je da ekipa Mladosti u Prmeejer ligi BiH na svom parketu nije izgubila utakmicu više od godinu dana.Trener Mladosti Goran Sladojević zadovoljan je pobjedom , ali ne i grom svoga tima u prvom poluvremenu.

-Ekipa Gradine u Mrkonji Grad je došla rasterećena, jer nisu imali šta da izgube.Mi smo prvu četvrninu odigrali očajno i katostrofalno.Gosti su imali prednost i od 16 poena.Mđutim, snagom volje i jakim karakterom uspijeli smo da se vratimo i dobijemo utakmicu.Imam osjećaj da su igrači poslije sjane utakmice sa Sparsima pomislili da će pobjeda doći sama od sebe.Bez potrebe meč je bio nerovozan.Na moje zadovoljstvo meč smo dobilisa pristojom razlikom i prvi dio prevenstva uspiješno završili - rekao je Sladojević.

Streteg Mrkonjićana ističe da Mladost ima sedam pobjeda i tri poraza i da je to izvanredan uspjeh.

-Da nam je neko ponuidio to prije početka prvenstva objeručki bi prihvatili.Istini za volju više mečeva smo igrali na svom terenu, ali to ne umanjuje naš uspijeh.Pogotovo kada se zna da liga nikada nije bila jača.Ekipa Zrinjskog, Sparsa i Slobode spremaju se za dobre rezultate u regionalnoj košarci.Mi smo jedna mala sredina i klub ali eto dvenest godina sa uspijehom se  takmičimo u Prmjer ligi, što je veliki uspijeh - tvrdi Sladojević.

 Pomoćnom trener Gradine Nerminu Tursiću teško je pao poraz.

 -Mi smo igrali znato oslabljeni bez nekoliko standardnih igrača.Naravno došli smo da pobjedimo, ali presudila je ta kratka klupa.Nismo imali u rotaciji dovoljno igrača da meč rješimo u svoju korist.Utakmica je bila izuzetno nerovozna.Bilo je dosta i tehničkih pogreški.Nama preostaje da u drugom dijelu šampionata pokušamo obezbjediti staus prmjer ligaša.Nadam se da će radovi na postavljanju parketa u dvorana u Srebreniku giti završeni i da ćemomo mečeve igrati pred našom publikom - rekao je Tursić.

U domaćem sastavu Vladimir Aleksić postigao je 20, dok je kod gostiju sa 28 poena najefikasniji bio Dejan Bjelić(od toga 22 poena je pstigao u prvom poluvremenu).

SUDIJE-O sudijskoj trojci Babić, Jovanić i Skenderija ni riječi.Ostvljamo njima da u miru analiziraju svoje suđenje!?

PRESEDAN - Utakmicau Mladost-Gradina gledaoci pamtiće dugo.Po svemu, ali i lakrdiji služebenih lica na meču.Naime, trener gostiju Bojan Kusmuk nije bio među službenim lcima za utakmicu.On nema licencu za vođenje ekipe.Međutim, služebena lica na utakmici dozvoli su Kusmuku da sjedi nedaleko od kupe Grdine i da vodi ekipu.Jedno vrijeme je čak odlazio do klupe svoje kipe za vrijeme tajm-auta i dao istrukcije.Tek na upozorenje sudije Babića odustao je da odlazi do klupe i daje savjete košarkašima.Međutim, nije se „smirio“, pa u jednom trenutku postupio nesportski pokazujući srednji prst prema publici.

I za sve to je prošao nekažnjen.Zašto?Mnogo je pitanje bez odgovora?Ali jedno je jasno da Liga 11 sve više postaje lakrdija i cirkus.Do kada?

 

                                            

 

    

 

Premijer liga Premijer liga Prvenstvo BiH Gradina Mladost
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
AleksandarSuka je ocenio igrača
AleksandarSuka je ocenio igrača
AleksandarSuka je ocenio igrača
AleksandarSuka je ocenio igrača
AleksandarSuka je ocenio igrača