XS
SM
MD
LG

24 : 24
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Remi u Živinicama

19.05.2019 Vladimir Šutvić, Borac-Sport

Borac - Konjug (arhiva)

RukometaÅ”i Konjuha i Borca remizirali su rezultatom 24:24 u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa za Å”ampiona Bosne i Hercegovine. Koji od ova dva tima nastavlja borbu za titulu, biće poznato u srijedu, 22. maja, kada će u dvorani Borik biti odigran revanÅ” susret.

Poslije prvih 30 minuta, koje je obilježila povreda Milana Dakića, naÅ” tim je zaostajao tri gola za domaćima (15:12), međutim u nastavku susreta ā€œpovukliā€ su najiskusniji prvotimci Bojan LjubiÅ”ić i Dejan Unčanin: prvi je ā€œsagradio zidā€ ispred crveno-plave mreže, pogotovo u finiÅ”u utakmice, kada je odbranio dva sedmerca Smajiću i spriječio domaće da u posljednjem napadu dođu do pobjede, a drugi pogađao u trenucima kada je to bilo najpotrebnije.

Nakon +4 Živiničana u uvodu drugog poluvremena, Borac čak 12 minuta nije primio gol, te je desetak minuta prije kraja doÅ”ao do 21:21 golom Stefana Miljkovića, Å”to je bilo prvo izjednačenje poslije 7:7, a kasnije i do konačnih, kako već rekosmo, 24:24.

Najefikasniji u ekipi Konjuha sa sedam golova, od čega pet iz sedmerca, bio je Smajić, dok je u taboru Borca najbolji bio Unčanin sa Å”est pogodaka.

Pobjednik ovog dvomeča u polufinalu će igrati sa boljim iz okrÅ”aja Gračanice i Leotara. Prvi meč, igran večeras u Trebinju, zavrÅ”en je trijumfom domaćih rezultatom 27:24. VogoŔća Poljine Hills poražena je pred domaćom publikom od Izviđača rezultatom 27:31, dok je osim Gračanice, koja je prvi dio sezone okončala na prvom mjestu, kiksala i drugoplasirana Bosna iz Visokog, koja je u Doboju izgubila od Sloge rezultatom 31:28.

Ā 

Ā 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH - Plej of Konjuh Borac M:TEL