XS
SM
MD
LG

0 : 0
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Sarajevu bod u Zenici

29.07.2019 Administrator DC

Čelik - Sarajevo /Foto:fcsarajevo.ba

U okviru 2. kola BH Telekom Premijer lige Bosne i Hercegovine, fudbaleri Sarajeva gostovali su u Zenici protiv ekipe Čelika, a utakmica je na kraju završena rezultatom 0:0.

 

Na samom početku susreta zbog povrede ekipu Sarajeva napušta Mersudin Ahmetović, a umjesto njega u igru ulazi Gedeon Guzina. Prvu veliku priliku na meču imao je Čelik. Nakon greške Letića, lopta odlazi do Grahovca koji matira Kovačevića, ali Šerbečić spašava gol Bordo tima.

U posljednjem dijelu prvog poluvremena Sarajevo je stvaralo šanse preko Tatara, ali Pavlović brani njegov pokušaj.

Već u 46. minuti, Sarajevo je moglo do vodstva. Domaći su krenuli sa centra, brzo izgubili loptu, a Guzinu je usamljenog u kaznenom prostoru pronašao Tatar. Napadač Sarajeva je zaobišao Pavlovića, ali je onda šutirao pored gola. Hebibović prijeti u 62. minuti, ali golman Pavlović ponovo brani njegov udarac.

Čelik je u 82. minuti imao dva vezana kornera nakon dva pokušaja sa distance, pokušao je i Blažević sa 30 metara, ali Kovačević uspješno brani. U nastavku susreta šansu je ponovo imao Tatar u 88. minuti kada je izašao sam pred golmana, ali promjene rezultata nije bilo.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer BH Telecom liga Čelik Sarajevo