XS
SM
MD
LG

1 : 0
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Velež bolji od Zrinjskog

19.10.2019 Administrator DC

Velež - Zrinjski

U okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine FK Velež je u Vrapčićima ugostio HŠK Zrinjski. Konačan rezultat utakmice glasio je 1:0.

 

Prva prava prilika na utakmici bila je u 16. minuti utakmice, kada je Mandić ušao u kazneni prostor, ali bez uspješne realizacije. Utakmicu je obilježila fantastična atmosfera i domaćih i gostujućih navijača.

Plemići su najbolju priliku u prvom poluvremenu imali preko Govedarice u 38. minuti utakmice, ali je Bobić odlično odbranio. Samo jedna minuta je bila potrebna da i Fajić dođe do prilike za domaćina, ali je i on propustio priliku za svoju ekipu, pa se na odmor otišlo sa 0:0.

U nastavku utakmice Ćosić je pokušao sa velike udaljenosti, ali je Brkić uspješno odbranio. U nastavku utakmice, ponovo je golman Zrinjskog spasio svoju ekipu, a ovoga puta Brandao nije uspio da se upiše u listu strijelaca.

U samom finišu susreta ponovo je u punom sjaju zasjao Brkić, koji je fantastičnom intervencijom odbranio udarac, ali je u nastavku napada Brkić konačno kapitulirao, dok je junak današnjeg susreta za Rođene bio rezervista Denis Zvonić, koji pogađa mrežu gostiju i postavlja konačan rezultat od 1:0.

Velež - Zrinjski 1:0 (0:0)

Velež: Bobić, Manev, Zeljković, Ćosić, Behram, Fajić, Brandao, Ferreyra, Hasanović, Vehabović, Urdinov.

Zrinjski: Brkić, Zlomislić, Šovšić, Barbarić, Stojkić, Jakovljević, Ibanez, Rustemović, Mandić, Kadušić, Govedarica.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer BH Telecom liga Velež Zrinjski