XS
SM
MD
LG

1 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Zajedništvo nosi Borac

03.12.2019 Sportki žurnal

Posle avgusta 2010. godine fudbaleri Borca ponovo su trijumfovali na zeničkom “Bilinom polju”. Crveno plavi su preokretom u finišu meča, golovima rezervista Demira Jakuovića u 84. i Srđana Vujaklije u 90+3. minutu, na asistencije Zorana Milutovića iz slobodnog udarca i kornera, pobedili Čelik, gurnuli domaćina ka provaliji, a sami stigli do treće pozicije.

Jedini krajiški premijerligaš je sada prvi pratilac sarajevskih večitih rivala iza kojih ostaje tri koraka i ukoliko u poslednjem kolu, naredne subote na domaćem terenu, savlada tuzlansku Slobodu Banjalučani će zimovati na trećoj poziciji što se smatra izuzetnim uspehom jer se klub tek letos vratio u premijerligaški karavan BiH. Puleni trenera Branislava Krunića su se ozbiljno nametnuli kao kandidati za trofeje (zimuju i u Kupu BiH), ali i plasman na međunarodnu fudbalsku scenu.

-Moramo da budemo zadovoljni rezultatom i igrom u Zenici i igračima koji su ušli u igru. Pokazalo se da imamo jedinstvo u ekipi bez obzira što ti igrači u proteklim utakmicama nisu igrali do početka, dakle nisu bili starteri. Kada su ušli u igru hteli su da doprinesu pobedi i dali su maksimum. Ovim putem pohvalio bih Demira Jakupovića i Srđana Vujakliju koji su postigli pogotke i dali nam mogućnost da osvojimo tri boda na nezgodnom gostovanju kod Čelika – prva je reakcija Branislava Krunića, trenera Borca, nakon pobede u “gradu crne metalurgije”.

Što se tiče 90 odigranih minuta u Zenici Branislav Krunić je to ovako video:

-Ušli smo u utakmicu dobro i trebali smo na poluvremenu da vodimo dva ili tri gola razlike po prikazanim prilikama, a gubili smo 0:1. Domaćin nam je bukvalno iz jedine prilike u prvih 45 minuta zatresao mrežu nakon male neopreznosti i brze akcije koja je krenula od njihovog golmana. U drugom poluvremenu nismo mogli da nametnemo svoj prepoznatljiv ritam i stil igre, ali osetilo se ipak da možemo do pozitivnog rezultata. Uspeli smo u tome, okrenuli smo rezultat i zasluženo slavili. Mislim da je bio i remi i to bi bilo realno, ali u finišu meča imali smo više prisebnosti i iskoristili smo smušenost u odbrani Čelika, postigli taj gol u sudijskoj nadoknadi i kući smo se vratili celog plena. Ovo je naša velika pobeda.

Borac je nanizao osam utakmica u prvenstvu u kojima nije doživeo neuspeh, poslednji put Banjalučani su teren napustili pognute glave 25. septembra kada su izgubili (0:1) na Olimpijskom stadionu Koševo od Sarajeva golom u finišu meča.

-Ušli smo u sjajan ritam, seriju pozitivnih rezultata i polusezonu želimo da zabršimo na trijumfalan način, pobedom protiv Slobode kako bi se od naših vernih navijača oprostili trijumfom. Očekujemo pune tribine i verujemo da ćemo se u poslednjoj jesenjoj utakmici radovati zajedno sa ljubiteljima fudbala u Banjaluci i našim najvatrenijim pristalicama, popularnim “Lešinarima”. Borac je ove sezone mnoge pozitivno iznenadio, a svesni smo da će proleće da bude mnogo komplikovanije, izazovnije i teže. Verujemo u ono što radimo, kvalitet koji posedujemo i nadamo se da ćemo stići na cilj koji smo postigli. Pove jeseni smo taj cilj prebacili jer smo potencirali da bi bili prezadovoljni plasmanom na šestu poziciju na kraju polusezone i da imamo bodovni priključak sa vodećim ekipama – rekao je Branislav Krunić na kraju.

 


 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer BH Telecom liga Čelik Borac
CrnaMamba22 je ocenio igrača
AleksandarSuka je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača