XS
SM
MD
LG

6 : 2
Poluvreme
5 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Gol
Sofija KrajÅ”umović postiže gol i smanjuje rezultat na 6:2.
62'
Gol
Maja Hrelja je stigla do het trika, 6:1 za Eminu.
57'
Gol
Ponovo Minela Gačanica, rezultat je 5:1.
37'
Gol
Minela Gačanica se upisala u listu strijelaca, sada je 4:1.
30'
Gol
Kakva utakmica u Mostaru, pljuÅ”te golovi. Maja Hrelja pogađa za 3:1
15'
Gol
Vraća se Radnik u igru, rezultat smanjila Sofija KrajÅ”umović.
13'
Gol
Maja Hrelja trese mrežu Radnika za prednost od 2:0.
12'
Gol
Elma Husić dovodi Mostarke u vođstvo od 1:0.
3'
Mostar. Stadion: Rođeni. Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo). Pomoćnici: Senad Heljić (Sarajevo), Amel Omerbegović (Sarajevo). Posmatrač suđenja: Darko Obradović (Stolac). Delegat: Emina Čizmić (Kakanj).
Faković, Bojanić, A. Isaković, Denda, Husić, Gačanica, Hrelja, Velagić, KrÅ”o, A. Isaković, Bjelica. Na klupi su joÅ”: Lovrić, Begović, Demirović, Kreća. Trener: Zijo Tojaga.
Marčeta, M. Jović, J. Stevanović, KrajÅ”umović, Å akotić, NjeguÅ”, Milović, Stokanović, Stević, Ždero, Aljić. Na klupi su joÅ”: Blagojević, R. Stevanović, Todorović, Ilić. Trener: Dragan Jevtić.
Poluvreme
ZavrÅ”eno je prvo poluvrijeme na stadionu Rođeni. Nakon prvih 45. minuta domaći tim ima ubjedljivo vođstvo.
Utakmica zavrŔena
Kraj utakmice u Mostaru, Emina je ubjedljivo slavila protiv Radnika i osvojila nova tri boda.
IzveŔtaj utakmice

Nova tri boda za Eminu

26.09.2019 D. Vuksanović

Emina vs Radnik

Fudbalerke Emine iz Mostara upisale su treću uzastopnu pobjedu, poÅ”to su u sedmom kolu Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu porazile ekipu Radnika iz Bijeljine rezultatom 6:2.

Tim Zije Tojage je odlično započeo meč, kada je poveo već u trećoj minuti, Husić je uzela loptu, fino se namjestila i postigla pogodak sa 20 metara udaljenosti u suprotni ugao, pa su Mostarke povele sa 1:0. U 13. minuti već je bilo 2:0, Hrelja je odličnim udarcem savladala Marčetu. Međutim već u sljedećem napadu NjeguÅ” je dugom loptom uposlila KrajÅ”umović, koja rutinski postiže gol od prečku i smanjuje rezultat na 2:1.

Ipak, dva minua kasnije, Hrelja je uÅ”la u Å”esnaesterac i proÅ”la Å”topera Radnika, te poslala loptu u gol. Novi pogodak za domaćina stigao je u 29. minuti, Gačanica je odličnim udarcem sa neÅ”to viÅ”e od 25 metara zatresla mrežu Radnika za 4:1. Do kraja prvog dijela igre Gačanica se upisala joÅ” jednom u listu strijelaca, Denda joj je poslala loptu u prostor iza zadnje linije, a napadačici Emine nije bilo teÅ”ko smjestiti loptu u mrežu, pa se rezultatom 5:1 otiÅ”lo na odmor.

U nastavku igre Emina je kontrolisala igru i držala loptu u svom posjedu, pa su Mostarke u 56. minuti doÅ”le do novog gola, Gačanica je poslala dugu loptu za Hrelju, koja na kraju lijevom nogom Å”utira i pogađa ispod prečke za 6:1. Do kraja ovoga meča Radnik je uspio samo ublažiti poraz, nakon Å”to je KrajÅ”umović iskoristila svoju brzinu poslije asistencije Stević.

- U utakmicu smo na samom početku uÅ”le ozbiljno, mislim da smo odigrale zaista dobro, dale smo svoj maksimum i Å”to je najvažnije tri boda su ostala u Mostaru. Puno nam znači prije svega Å”to smo u dobroj seriji rezultata, jer to nam daje joÅ” veću motiavciju za naredne mečeve koji nadolaze. Želim da se zahvalim gostujućem timu na fer i korektnoj igri, sada nam slijedi reprezentativna pauza koju ćemo iskoristiti da se Å”to bolje ugiramo za naredne mečeve, kaže Maja Hrelja, igračica Emine.

ŽNK Emina Mostar - ŽFK Radnik Bijeljina 6:2 (5:1).
Stadion: Rođeni.
Gledalaca: 100.
Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo).
Pomoćnici: Senad Heljić (Sarajevo), Amel Omerbegović (Sarajevo).

Emina:Ā Faković, Bojanić, A. Isaković, Denda, Husić, Gačanica, Hrelja (od 85. Begović), Velagić, KrÅ”o, A. Isaković (od 46. Kreća),Ā Bjelica.

Trener: Zijo Tojaga.

Radnik:Ā Marčeta, M. Jović (od 79. Ilić), J. Stevanović, KrajÅ”umović, Å akotić, NjeguÅ”, Milović, Stokanović (od 87. R. Stevanović), Stević, Ždero (od 77. Todorović), Aljić.

Trener: Dragan Jevtić.

Igračica utakmice: Maja Hrelja (Emina Mostar).

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Emina Radnik Bumerang