XS
SM
MD
LG

2 : 3
1.set
15 : 25
2.set
23 : 25
3.set
25 : 19
4.set
25 : 19
5.set
9 : 15
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Poraz Maglića posle pet setova

05.10.2019 Čedo Matović

OK Maglić, Foča

Poraz Maglića posle pet setova

Odbojkaši Maglića povratnici u klupsku elitu BiH nakon maratonske i velike borbe upisali su poraz na otvaranju sezone posle pet odigranih setova.

U meču prvog kola Premijer lige sinoć su u Foči u Gradskoj dvorani nadigrani od pojačane ekipe Domaljevca koja je "skockana" za visoke ambicije u novoj sezoni.
Domaćini su poklekli u lijepoj odbojkaškoj predstavi u "taj breku" 2:3 po setovima 15:25, 23:25, 25:19, 25:19, 9:15. nakon dva sata i pet minuta igre.

Posle bolje igre tokom prva dva perioda gosti su poveli sa 2:0, ali su na isti način uzvratili domaćini i izjednačili na 2:2.
U petom odlučujućem setu odbojkaši Domaljevca poveli su sa 1: 5. U nastavku izabranici Alena Džambića su zaprijetili 6:8 ali nisu imali snage za potpuni preokret, te su gosti rutinski priveli set kraju 9:15 za konačno slavlje od 2:3 te tako sasvim zasluženo veći dio bodovnog kolača ide u Posavinu.

 

Domaćini su se sjajno suprostavili izrazitom favoritu ali ostaje žal da dobra igra, htijenje i borbenost postave Maglića: Dragana Matovića, Bojana Aleksića, Marka Tadića, Stefana Bjeloglića, Marka Mališa i Vlada Vukovića nisu urodili polodom za potpunim preokretm ali i osvojeni bod je veliki podstrek za nastavak takmičenja.

Utakmica je imala i humanitarni karakter,a Fočaci su pokazali ne jednom humanost, prikuljali su novčani prilog za liječenje sugrađana četverogodišnje Helene Gavran i nepokretnog dvadesetšestogodišnjeg Nemanje Starovića.

U narednom, drugom kolu, koje je na rasporedu 11. i 12. oktobra Maglić će snagu odmjeriti sa odbojkašima Borca u Banja Luci, a Domaljevac dočekuje Ljubinje Bankom.

OK "Maglić" Foča - HOK "Domaljevac" Domaljevac 2:3 / 15:25, 23:25, 25:19, 25:19, 9:15

Gradska dvorana Foča. Gledalaca oko 100. Delegat kontrolor: Nermina Haskaj. Prvi sudija: Samir Radončić / Zenica .Drugi sudija: Predrag Pecikoza / Doboj

Maglić: kapiten Dragan Matović, Veljko Blagojević, libero Bojan Aleksić, Stefan Grujičić, Marko Tadić, Stefan Bjelogrlić, Željko Blagojević, Marko Mališ, Vlado Vuković Treneri: Alen Džambić, Milan Matović

Domaljevac: libero Anto Oršolić, Patrik Bekić, Dušan Perišić, Franjo Ivić, Mato Brašnić, Dejan Đurić, Stefan Lopatić, Miodrag Marinković, kapiten Davor Dominković, Jovo Bjelović Treneri: Zlatko Ivić, Anto Oršolić

 

 

 

 

Domaljevac

 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Maglić Domaljevac