XS
SM
MD
LG

138 : 67
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Mladost pregazila Vogošću

08.02.2020 Tekst i foto: Slobodan Dakić

Mladost - Vogošća

МРКОЊИЋ ГРАД- Кошаркаши мркоњићке Младости у 18. колу Кошаркашке лиге БиХ добили су Вогошћу са невјероватних 71 поен разлике (138:67).То је најубједљивија побједа Мркоњићана од када се такмиче у најелитнијем кошаракашком БХ такмичењу. Младост има скор у овом шампионату од осам побједа и десет пораза, а гости 18 пораза.

 

Од првог минута било је јасно да ће кошаркаши Младости лако изаћи на крај са гостима из Вогошће, који су у Мркоњић Граду допутовали са подмлађеним саставом. Гостујући тим  се није могао супротставити домаћим кошаркашима, који су играли добро, а служио их је и шут за три поена.

Тренер Младости Горан Сладојевић задовољан је игром својих кошаркаша и убједљивом побједом.

-Реално, Вогошћа је фактички одустала од такмичења. Хвала им што су смогли снаге да дођу да одиграју меч . Нама је то био један добар тренинг и уигравање за полуфиналну утакмицу Купа Републике Српске са Борцем из Бањалуке у Требињу - рекао је Сладојевић.

 Гостима из Вогошће тешко је пао убједљив пораз, па је једино снаге да изађе пред новинаре имао шеснаестогодишњи кошаркаш Махир Хусеиновић.

 -Честитам екипи Младости на заслуженој и убједљивој побједи. Једноставно они су боља екипа. Ми нисмо могли да парирамо ни у једном сегменту игре домаћим кошаркашима. Екипа нам је млада и неискусна, а мени је ово друга премјерлигашка утакмица - рекао је Хусеиновић.

У домаћем саставу Алекса Бировљев је постигао 21, а код гостију Мујо Туљковић 20 поена.

Premijer liga Premijer liga Prvenstvo BiH Mladost Vogošća