XS
SM
MD
LG

30 : 26
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Leotar zaustavio Gračanicu

31.10.2019 Administrator DC

U 6. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" pobijedio ekipu "Gračanice" iz istoimenog mjesta rezultatom 30:26.

 

Ovo je druga pobjeda Trebinjaca, koji imaju utakmicu manje koju će odigrati u srijedu protiv ekipe "Sloge" iz Doboja u Trebinju.

Leotar je ozbiljno ušao u utakmicu nošen bodrenjem oko 800 gledalaca. Vidjelo se da su momci Darka Tavrića ušli riješeni da večerašnju utakmicu završe u svoju korist nakon dva poraza u gostima sa minimalnom razlikom.

Od početka su vodili tako da je u 10. minutu bilo 5:3, a u 16. minutu 11:5. Do kraja poluvremena gosti su smanjili rezultat, pa se na odmor otišlo sa 14:11.

Tokom drugog poluvremena domaćin je ponovo počeo da povećava prednost tako da je u 43. minutu dao dva gola na isti način. Gosti su u napadu igrali sa igračem više-bez golmana, domaćin je presjekao loptu i sa pola terena dali svoj 20 i 21 gol.

Tada je domaćin imao pet golova razlike. u 53. minutu rezultat je glasio 28:22.

Do kraja utakmice gosti su smanjili razliku, ali je trener domaćih uveo na parket mlade snage Orbovića, Veraju, Ratkovića, što je publika sa oduševljenjem prihvatila.

Publika je večeras bila veoma važan faktor i unijela je u domaće igrače dozu sigurnosti.

Nakon utakmice razočaranost u taboru gostiju koji su došli sa uvjerenjem da će iz Trebinja odnijeti sva tri boda. Na drugoj strani radost na licima domaćih igrača koji su ostavili ne samo srce na terenu, već dali 100 odsto svojih mogućnopsti.

Trener Leotar Darko Tavrić zahvalio se igračima, jer su iz sebe izvukli i posljednji atom snage.

"Za mene je Gračanica najjača ekipa i drago mi je zbog pobjede. Ali za mene ovo nije kompletan utisak. Kad sam se na poluvremenu vratio iz svlačionice vidio sam na parketu više od 50 djece kako igra rukomet, zato je ovo za mene najljepši rukometni dan u Trebinju", rekao je Tavrić.

U subotu Leotar gostuje u Goraždu gdje ga dočekuje RK "Goražde"

Leotar - Gračanica 30:26.(14:11)

RK "Leotar": Savović, Radović, Veraja, Draganić 1, Orbović, Miličević 8, Milojević 2, Nikolić 2, Ninković, Bugarinović 6, Ratković, Uljarević, Janković 5, Grk, Abramović, Srdanović 6. Trener: Darko Tavrić.

RK "Gračanica": Šahdanović, Tomić 4, B. Bosić 2, Šestan, Radičević, Tufekčić 7, Ćuzović 5, Mehmedović 1, Džinović 4, Pejčinović, Živanov 3, Jovanović, Dželilović, Musić, Šuša, Đ. Bosić. Trener: Damir Doborac.

Izvor:trebinjelive.com

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Leotar Gračanica