XS
SM
MD
LG

31 : 25
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Borac na čelu kolone

31.10.2019 Vladimir Šutvić, Borac-Sport

Vladan Đurđević, utakmica Borac - Sloga Doboj

RukometaÅ”i Borca prvi put se od starta takmičarske sezone nalaze na liderskoj poziciji u Premijer ligi Bosne i Hercegovine! ā€Crveno-plaviā€ su večeras u dvorani Borik, u meču Å”estog kola, savladali dobojsku Slogu rezultatom 31:25 i sa 15 bodova se ā€Å”epureā€ na prvom mjestu, uz bod viÅ”e od visočke Bosne i tri od dosadaÅ”njeg lidera Gračanice, koja je poklekla u Trebinju (30:26).

Prvih 20-ak minuta meča pripalo je Dobojlijama, koji su tokom pomenutog dijela igre imali i tri gola prednosti (4:7). Ipak, Borac je do kraja poluvremena uspio ne samo da se konsoliduje, već i uspostavi potpunu kontrolu nad igrom i rezultatom, te u nastavak uđe pri plusu od pet golova (15:10).

Polovinom drugog perioda, Mikićev tim je odmakao na osam koraka (22:14), ali je Sloga uspjela da iskoristi činjenicu da je neÅ”to kasnije imala i tri igrača viÅ”e na terenu (zbog prekrÅ”aja isključeni Jeremić i Lukić, a Miljković zbog prigovora), pa je na semaforu pisalo 22:18.

Ipak, kada je naŔ tim ponovo bio kompletan, vrlo brzo su postignuta dva vezana gola, poslije čega se pitanje oko konačnog ishoda viŔe nije postavljalo.

U sastavu Borca najefikasniji je bio Vladan Đurđević sa sedam golova, pet puta je mrežu Sloge zatresao Vladan Đurđević, a 18 odbrana je zabilježio Bojan LjubiÅ”ić. Kod gostiju, prvi po efikasnosti je bio Haso Ćosić sa devet golova.

U narednom, sedmom kolu, koje se igra za vikend, Borac će gostovati ekipi Maglaja.

BORAC ā€“ SLOGA 31:25 (10:15)

dvorana: Borik, gledalaca: 600, sudije: Amar Konjičanin i Dino Konjičanin (Visoko), sedmerci: Borac 3 (2), Sloga 3 (3), isključenja: Borac 14 minuta, Sloga 8 minuta.

BORAC: LjubiÅ”ić (18 odbrana), Subotić, Rakocija 4, Jeremić 2, LinjareÅ” de Souza, Đurđević 7, Todorović 2, Daničić, Miljković 1, Nježić, Lukić 2, Knežević 1, Vučićević 4, Rađenović 5, Ćelić 1, Dakić 2. Trener: Mirko Mikić.

SLOGA: Bogdanović (8 odbrana), Knežević, Anđelić 2, Bubić 2, MiÅ”anović 1, PrestaÅ” 1, V. Stanković 4, Stojanović, Lazić, Maksimović, Bajović, Zekić 5, B. Stanković 1, Ristić, Miličević, Ćosić 9. Trener: Danko Panić.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Borac m:tel Sloga (D)