XS
SM
MD
LG

24 : 24
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

RukometaŔi Borca m:tel jesenji su Ŕampioni BiH.

19.12.2019 Administrator DC

U velikom derbiju, izabranici Mirka Mikića sinoć su remizirali u Visokom, sa ekipom Bosne, 24:24.

VečeraŔnji duel imao je dva potpuno različita poluvremena, prvo u kojem osvajači Kupa BiH nisu igrali odbranu na onom nivou po kojem ih svi znaju i drugom, u kojem su dominirali i u napadu i u odbrani.

Ā 

Na kraju, večeraŔnji bod dovoljan je da Banjalučani zadrže lidersku poziciju u Premijer ligi BiH i osvoje jesenju titulu.

U prvih 10 minuta vidjeli smo potpuno izjednačenu igru na obje strane, s tim Å”to "crveno-plavi" nijednom nisu bili u vodstvu. U 13. minutu domaći rukometaÅ”i prvi put dolaze do dva gola razlike, 7:5. U naredna tri minuta, najviÅ”e zahvaljujući raspoloženom Milanu Dakiću, Banjalučani su stigli do izjednačenja. Ipak, novom mini serijom odgovaraju igrači Bosne i u 21. minutu dolaze do najveće prednosti do tad, 12:9.

Reagovao je tada minutom odmora trener Borca m:tel, Mirko Mikić.

Nije to pomoglo njegovim izabranicima, koji i u narednim minutama nisu imali rjeÅ”enja za odličnu odbranu Visočana, Å”to su domaći iskoristili i u 26. minutu doÅ”li do velikih plus sedam, 16:9. Crnu seriju prekinuo je Nemanja Vučićević tri minuta prije odmora i smanjio na 16:10.

Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo po jedan gol na obje strane. PokuÅ”avao je Mirko Mikić rotacijama na bekovskim pozicijama da promijeni neÅ”to u napadu, ali u tome nije uspijevao.

Ā U nastavak susreta "crveno-plavi" su uÅ”li mnogo bolje, složili odbranu, uz raznovrsna rjeÅ”enja u napadu i već na startu smanjili zaostatak na 18:16.

Odgovorili su domaći novom serijom i odvojili se na novih pet golova razlike, 22:17.

U poslednjih 10 minuta, rukometaÅ”i Borca m:tel uÅ”li su sa zaostatkom od tri pogotka, 23:20. Tempo u napadu Banjalučana promijenio je ulaskom u igru Goran Daničić, koji je iskoristio svoju brzinu i zadavao pravu glavobolju Visočanima, dok je na golu briljirao Slađan Subotić, Å”to je dalo snagu gostujućoj ekipi da u potpunosti preokrene rezultat.

Ā Prvo je Rađenović smanjio na 23:21, a u 53. minutu promaÅ”io je sedmerac i propustio priliku da meč uvede u potpuno neizvjesnu zavrÅ”nicu. Ono Å”to nije poÅ”lo za rukom Rađenoviću, jeste minut kasnije Daničiću, koji je smanjio zaostatak svog tima na minimalnih, 23:22.

Nastavili su "crveno-plavi" u istom ritmu i u 57. minutu, golom VukaŔina Rakocije iz sedmerca, prvi put poveli 24:23.

Ā U triler zavrÅ”nici igrači Bosne su uspjeli izjednačiti i možda postaviti najrealniji rezultat, iako su gosti imali 20 sekundi da dođu do pobjede.

Goran Daničić je u posljednjim sekundama zaustavljen grubim faulom za isključenje, a VukaÅ”in Rakocija nije imao mnogo Å”anse da postigne gol za 20-ak metara od mreže Bosne.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Bosna Vispak Borac m:tel