XS
SM
MD
LG

2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Olimpik lako pao

22.11.2020 Administrator DC

Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo je danas odigrao utakmicu petnaestog kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe FK Olimpik. Meč je zavrÅ”en pobjedom bordo ekipe rezultatom 2:0, a golove su postigli Tatar i Fanimo.Ā 

Ā Od početka utakmice Fudbalski klub Sarajevo je držao inicijativu, ali nismo vidjeli pregrÅ”t prilika. U 13. minuti prva Å”ansa za Sarajevo, Handžić postiže pogodak, ali glavni sudijaĀ Ā signalizira prekrÅ”aj u napadu.

U 20. minuti pokuÅ”aj Tatara brani Hadžić. U 27. minuti isti igrač pogađa gol gostiju i dovodi Sarajevo u vodstvo. Nakon centarÅ”uta Hebibovića, nesporazum između golmana i Å”topera gostiju koristi Tatar i Å”alje loptu iza leda Hadžića.

Hebibović je u 34. minutiĀ  Å”utirao preko gola. Do kraja poluvremena smo joÅ” vidjeli dobar Å”ut Đokanovića pored gola, te se na pauzu otiÅ”lo istim rezultatom, 1:0 za Sarajevo.

Drugi dio susreta je obilježila velika inicijativa Sarajeva i pored vodstva. Počelo je odličnom Å”ansom za Fanima u 53. minuti, izaÅ”ao je sam pred Hadžića, ali golman gostiju ipak brani njegov udarac.

U 56. minuti dobra Å”ansa za Handžića, ali on slabo Å”utira. U 59. minuti Sarajevo povećava vodstvo. Rahmanović sjajno proigrava Tatara, on je na drugoj strani vidio samog Fanima, uposlio ga, a njemu nije bilo teÅ”ko da poveća vodstvo bordo ekipe.

Nova dobra Å”ansa za Fanima viđena jer u 66. minuti , ali je Hadžić opet na vrhuncu zadatka. U 85. lijepa Å”ansa za Sarajevo, Tatar proigrava Jukića, on traži Handžića, ali njega lopta ipak pogađa u ruku. Do kraja susreta Sarajevo je i dalje prijetilo, ali je utakmica zavrÅ”ena rezultatom 2:0.

Sarajevo je i dalje prva ekipa Premijer lige BiH, bez poraza sa osvojenih 37 bodova, 7 ispred prvog pratioca. Iduće kolo bordo ekipa gostuje u Mostaru ekipi Veleža.

Izvor:fksarajevo.baĀ 

Ā 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Sarajevo Olimpik
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača